Cilen skuader keni me pak simpati?

Ketu ndodhet te gjithe ato tema, te cilat jane te vjetra apo ne te cilat nuk diskutohet.
Locked
tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Tue, 11 Sep 2007 , 23:50

Shkodrani81 wrote:A ba ba ba ba, ky tironsi per tifozllek t'mytka ma vlla. Ky e kaloj tifozllekun n'politike. :lol: :lol: :lol:

O tirons, a din gja me ke asht Sala tifoz ma? :lol:
Une per tifozllik nuk te mys, sepse ne menyre shoqnore i kam thone anetarit Partizani qe s'e kam me ate, nese une flas te verteten dhe ajo osht e lidhme me politike, nuk do te thote se e kthej une sportin me politiken, por fatkeqsisht per 50vjet ne Shqiperi edhe Sporti u kthy ne Politike. Une s'thash asgje me shume e me pak sec eshte e verteta, e kete s'ta them vetem une, por kushdo qe eshte realist dhe me kembe ne toke. Sepse Partizani ishte ekipi i Partise duhej me se s'ben te fitonte. Se po mos ta kishin kthyer futbollin ne politike ato sot s'do kishim as Partizan e as Dinamo, prandaj i dashur Shkodran81 nuk jam une, por eshte historia qe e ngjyrosi ai sistem 50vjet sportin tone te bukur. Persa i perket ironizimit tend se me ke eshte tifoz Sala, une po me ironizim dhe me te qeshur te them: Ti duhet ta dish mo mire se me ke osht tifoz Sala, duke qene se Tropoja me Shkodren osht me afer sesa Tiron-Tropoje :wink: Ta rithem perseri, qe historine pranojeni sic eshte, aq me teper qe je shkodran e duhet ta dish pa qene nevoja me m'keqkuptu mu. Gjithe te mirat ty lale, edhe te tjereve qe i dhembin fjalet e mia :wink:
Se Tirones Deri Me Sot Vec Tironsi 24Karat i Ka Dal Zot!!!!

Shkodrani81
Tifoz nderi
Tifoz nderi

Post by Shkodrani81 » Wed, 12 Sep 2007 , 00:58

Qetsoju mar burr, ca ju ka gjet ju ne forum, tan paskeni fillu me i marr muhabetet seriozisht me duket, ose bani demek.

Une e di bash mire se kush ka ken Partizani e Dinamoja, dhe nuk me dhemb aspak , sepse une jam shkodran dhe as nuk me intereson Partizani e Dinamoja e as Tirana etj, mu me intereson me fitu Vllaznia. Une thjesht desha me e zbut pak muhabetin dhe me e kthy pak si ne loje. Fundi i fundit, neve tifozave pa na del shkuma prej skuadrave tona, e ata me nder se qajne hiq, se marrin ata lek e shkojne n'pune t'vet. Pernjat desha me e zbut pak muhabetin, sepse ashtu si kishe shkru ti, u dukte si me pas ken ne lufte me Partizanin e Dinamon e jo futboll.

Sdq ti ke mendimin tend vlla, un thjesht hyna pak si hapset me duket dhe me na fal nese je prek.

P.S: Mire e the, se me afer e kam une Tropojen se ti, megjithse Sala jeton ne Tirane. Ose ma mire , e gjithe Tropoja jeton ne Tiran, nuk di a ka ne Shkoder naj nji. :wink:

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Wed, 12 Sep 2007 , 07:59

Nuk e di a ka ne Shkoder najnji tropojan dhe pse malsor ka sa te dush, po c't'i bosh fukarallikut maskarallikut, gjith kon zbrit ne Tirone ene cunat e Tirones i bi bretku Amerikes ashtu si gjysmes se Shqiptareve neper bote. Meqe ishte fjala ke Tirona qe osht mush me tropojane. Une thjesht te kom tregu nji historik asigjo mo teper asigjo mo shume tek postimet e moparshme, biles te du shum se je gjaku im, te bona dhe bejte. :lol: Me fal nese te jom duk i rond, ose i ashper, me gjith zemer ta kerkoj faljen, se u bom si ke estradat me duket... :lol: Te pershendes pa perqafime! :lol: Vetem ki dicka parasysh rivaliteti Vllazni-Tirona osht tamom tifozllik i hapun e nuk shko mo larg se futbolli, kurse rivaliteti me ato 2 ekipet e tjera osht mo shume se futbolli osht gjithcka e keqe qe na sullen ato, pranej kuptoje mire se do moresh noten kater. Kaq di te them. 8)

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Wed, 12 Sep 2007 , 08:18

po i pershtatem temes:

O ky Partizoni
c'osht nis per Kashar
o se 7 me 3
i osht von orar zyrtar.
(7me3 ka qene orari i njerzve te partise atehere)

Tifozt e Tirones
s'jon si te Partizonit,
o e kon epiqendren
mun ke Vorri Bomit.
(pra venali hesapi)

I thoni Patllixhanve
mos na grin sallate
se po u nxef Tirona
ju a rras prap na 7.

(do e nxefim temen apo jo? :lol: :lol: )

Dhe ket per qefin tim mo poshte: :lol:

Minuta e dyte
stadiumi pse heshti?
gjuan ARBEN MINGA
dridhet Bukureshti.

Man in Redblue
Moderator
Moderator

Post by Man in Redblue » Wed, 12 Sep 2007 , 10:34

eh qysh se asht vllaznia1919 nshkoder e nuk futet ma ne forum jena tu u gri shume me njeni-tjetrin. Ishalla po kthehet shpejt vec, spo di ca me than :lol: :lol:

vllaznia1919
ANTI TIRANSI
ANTI TIRANSI

Post by vllaznia1919 » Wed, 12 Sep 2007 , 12:16

Ne ven maj naqe.Qe ku jam. :lol: :lol: :lol: :lol:
Mas u lodhni mas u grini se Vllaznia asht NR1! :lol: :lol: :lol: :lol:
NUK KA AS TIRAN AS PARTIZAN PO KA VETEM VLLAZNI ME SHKODRAN!
Jena shkodran edhe e kena per nder,
kush na ka inat qeni i pshurrt n'der!
Perscitus Elatus Prodigium!!!!

Image

Admin
Webmaster
Webmaster
Skuadra: Vllaznia

Post by Admin » Wed, 12 Sep 2007 , 12:28

Hhahha Man in Red blue :)

Pa du pak me ripliku miqesisht shkrimet e Tiransit :)

Pavarsisht se Partizani e Dinamo jan kriju per motive ideali (per te ndjek stilin Rus, Jugosllav, Bullgar ,etj kryesisht te te gjithe europes lindore), ato ne shumicen e kampionateve qe kane marre pjese i kane dhane tonet kampionateve shqiptare dhe kja asht gjynah me ja mohu!!!
Normale qe ka pas leshime, por prap se prap nuk mund t'i hiqet merita e tyne!!!
Shumica e lojtareve qe kane i kane majt gjall keto 2 skuadra shqiptare, kane qene ish-lojtare te skuadrave tjera, kryesisht te rretheve. Kjo asht logjike pasi duke mas perfaqesu nji qytet ose ma mire me thane nji bashki ato duhet ti merrnin diku kta lojtare!!!
E njejta situate asht sat me Tiranen ku "forca e lekut" po terheq shumicen e lojtareve cilesore te kampionatit shqiptare ku nji pjese e mire e tyne jane prej rretheve Duro, Sinani - Salihi(vjet), Dabulla, Muka, etj.
Tashi mas disa viteve smund te thojme qe Tirana nuk i ka meritu kta kampionate sepse ka pas lek, dhe ti heket merita !!!!
Kshu qe sjam dakort me diskreminimin e Partizanit dhe Dinamos ne kete menyre !!!!

Me kalimin e kohes Partizani e Dinamo kane kriju ekipet zinxhire te tyne ku kane nxjerr lojtaret e tyne!!!
Ka boll lojtar te njoftun qe kane dale prej ktyne ekipeve (Bushi, Lala, Bogdani, etj.) Kjs nuk dmth qe nuk kane merita kto dy skuadra qe i kane dhane ritmin kampionateve Shqiptare!!!
Vllaznit Ultras

Image

Man in Redblue
Moderator
Moderator

Post by Man in Redblue » Wed, 12 Sep 2007 , 14:08

Admin wrote: E njejta situate asht sat me Tiranen ku "forca e lekut" po terheq shumicen e lojtareve cilesore te kampionatit shqiptare ku nji pjese e mire e tyne jane prej rretheve Duro, Sinani - Salihi(vjet), Dabulla, Muka, etj.
Tashi mas disa viteve smund te thojme qe Tirana nuk i ka meritu kta kampionate sepse ka pas lek, dhe ti heket merita !!!!

O naqe na po thojm qysh tesh se tirana nuk i ka meritu kto kampionate, ja ma mas disa vjetsh :lol: :lol:

Admin
Webmaster
Webmaster

Post by Admin » Wed, 12 Sep 2007 , 16:44

Hahahhahahah,

Ke te drejte po thash pa ja baj pak qejfin Tir, se boll qe i kam krahasu Tir me Partizanin e Dinamon e tash pa e e shef kur te bajn nji referat nja 3-4 faqe :D :lol: :lol: :lol:
Vllaznit Ultras

Image

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Wed, 12 Sep 2007 , 19:48

Ore une referat i boj, se i kena heq ne kurriz. Nese ju shkodront i keni harru ca ju ka bo ai sistem edhe ato ekipe osht pune per ju, por ne s'kemi per t'i harru se ne 79 tifozet e Tirones hashin me muj burgje birucave se shkun bon tifozllik ne Kavaje na 2mij veta e rruges ne Tren u perballen me tifozt e Dinamos, edhe kryengritje tifozerish. S'kom une si te harroj qe ne neshjen 85/86 kur Tirona e pallote Partizonin ne zemer te komunizmit tifozt e Tirones kapeshin prej leckash e futeshin ne biruca me jave e jave, e prej aty ka dal shpreja TIRONA ULTRAS FOREVER! (Te ta recitoj dhe vjershen?) Nuk kom une si te harroj cunat, qe i merreshin Tirones me pretekse dhe pa deshiren e tyne, e kush nuk shkonte me pranu ftesen i kishte zborret me pjese te pandashme me emrin e tyne. Nuk kom si te harroj une, qe kur luhej ndeshja Tirona-Morri vinte urdher nga Partia se ekipi i Tirones duhet te bonte zborr per gjithe javen ne Malin e Dajtit. Nuk kom si te harroj cunat e vitit 67 qe fitun kampionatin kundrra Dinamos, edhe ndeshja nuk ishte e vlefshme sepse ka pas sjellje te pahijshme te tifozerise dhe padrejtesisht kampionati i jepej Dinamos. Ca ben tifozat? Si cdo tifozeri tjeter neper bote, me Bunecin e paharrushem qe i bite fizarmonikes shkun perpara shpise se Oficerave te asajkohe dhe kendonin konget e Tirones, e per kete mos te t'them sa rob jane fut birucave. Pse? Sepse nuk mund te ishe tifoz i Tirones, se te ishe tifoz i Tirones ishe kundrra ketyne pislliqeve te cilat ato i futen dhe ne futboll.
Tirona paska Muka, Salihi, Duro, por prej Tirones moren paret, moren respektin, moren Kombetaren, moren nji pjekuri tjeter. Ashtu sic ka shkolla Tirones ka dal rekordmeni i kombetares Bushi. Thjesht fakt me te permend qe ne jemi aty e jemi te forte. As nuk i mori njeri me zorr, por ju bo nji oferte bashkohore si ne cdo cep tjeter te botes qe bohet sot me futbollistat. Po mos harro se Tirona ka nji shkolle sportive qe nxjerr sportista zinxhir jo vetem ne futboll.
Pranej une nuk jom dakort me ty, kur i jep liri vetes me i krahasu dy koherat sepse s'jane isoj, se atehere te plaste burgu, ene kur Tit Dibra mohonte perfundimisht fanellen e Partizonit i osht nxi jeta me vujtiet qe ka perjetu. Kurse tani nese nji lojtar moho nji fanell e moho se si mush xhepin.
Normale, qe ju duhet te bertizni VLLAZNI dhe Vetem VLLAZNI sepse ashtu ju ka hije, osht ekipi juj, osht gjithcka per ju, e ato ngjyra jane mo te omlat per ju, edhe hallall ju a boft zoti, por amo tashi s'ju pengo asnjeri me bo keto gjojna. Edhe per ne Tirona osht dashunia e perjetshme si n'ket bot edhe ne tjetre, por tifozlliku i Tirones ne Tirone ka qen me fryk se po shkojshe birucave per 50vjet, edhe urrejtia ndaj 2ekipeve qe na erdhen mysafir e pa na mor leje ne TIRONEN tone s'ka per tu shujt naiher.
Ca do bojshit ju t'ju a kishin sjell Partizonin/Dinamon e robt qe vijshin me keto ekipe mes Shkodre? E t'ju bojshin peripecite nga mo te nyta e mos te kishe ne dore me bo asigjo? Se te internote ty e farefis.

Pranej cuna: TIRONA E TIRONASVE!

Admin
Webmaster
Webmaster

Post by Admin » Thu, 13 Sep 2007 , 00:31

Tiransi_tr, une e kam fjalen per futbollin ne fushat e lojes e ja per politiken si edhe ja per futbollin jashte fushes se lojes qe mund t'u bate ne komitetet e partise.
Normale qe sistemi diktatorial ka sjell jo-zhvillim dhe prapambetje te vendit, por sic e shkruva ma siper une po komentoj vetem ne aspektin sportiv e ja politik.
Une e ti smund t'ja mohojme titujt e fitume nga Partizani te viteve '50 ne skaudren e te cileve bashin pjese lojtaret me te mire te asaj kohe si Boriçi me shoke!!!!
Sma merr mendja se kampionati asht vendos ne zyrat e forumeve qendrore te Partise !!!
Po kshu smundena me mohu edhe kampionatet viteve ' 72 , '74 te fitume nga Dinamoja e Ilir Pernaskes!!!
Normalisht qe mund te kete pas favorizime, por kjo sdo te thote qe jane favorizu kta 2 skuadra ne te gjitha kampionatet qe kane marre pjese!!!!
Sme duket e drejte me gjeneralizu gjanat.

Po dal tek leket.
Ne kohen e diktatures, disa lojtare kane shku tek kto 2 skuadra per periudha te shkurta (per te kry ushtrine), por ka pase edhe nga ato qe kane luajtur per nje kohe qe gjate me kto dy skuadra.
Shumica e atyre qe kane lujt per kohe te gjate kane vendosur te jene ne dispozicion te Partizanit dhe Dinamos per perfitimet qe do te kishin nga komiteti qendror i partise apo nga sistemi i atehershem, pra ne nje fare menyre do te shperbleheshin.
Analoge ndodh sot tek Tirana, ku shumica e lojtareve pranojne te luajne tek Tirana, per te marre shperblime!!!
Apo spo permend edhe rastet ne te cilet lojtaret kundershtare jane paguar nga ana e presidenteve te Tiranes.(me aq sa kam degju, ngjarje e perjetuar nga une vete).

Ti permende disa lojtare si Duro, Sinani.
Duro kur erdhi tek Tirana kishte lujt ne turqi, gjermani dhe ishte nji lojtar stabel i kombetares, kete nuk eshte se ja dha Tirana, por forma e mire e tij sportive!!!
Sinani, nuk u konfirmu tek Tirana si goleshenues, po kshu as Salihi!!!
Raste te tilla ka plot kshu qe eshte e kote te trumbetohet em te madhe se Tirana ben lojtare per kombetaren (sic kam degju shpesh nga tifozat e tiranes)!!!

Shkrimi i mesiperm eshte ne lidhje me anen sportive te ekipeve.
Sa i takon tifozerive eshte dicka me ndryshe.
Une nuk e di mire se si jane trajtu tifozet Tiranas gjate ndeshjeve kunder Dinamos apo Partizanit, ne kohen e diktatures por mund te them qe, ky trajtim besoj se i eshte rezervuar edhe tifozerive te tjera, por ne rastin tuaj ka qene me i dukshem dhe me i shpeshte pasi keni pase "fatin" te ndani nje qytet :D

Une po te tregoj nje rast qe me ka ndodh mu personalisht ne nje ndeshje kyçe kunder jush, duhet te kete qene sezoni 1999-2000.
Ndeshja luhej ne Tirane dhe sic cdo ndeshje kunder tiranes e Partizani qe u luhej ne kryeqytet tifozerija jone nuk ka mungu e ne kete ndeshje skam mungu as une :D :lol:
Bashke me shoqnine teme kishim pergatit nja 2 flamura per ti hap ne stadium dhe para se me hi ne stadium policija na ka kontrollu qysh tek radio televizioni (ku asht ambasada italiane nqs nuk gabohem), ku flamujve tane, te detyrum prej policijet i jane hek shkopinjt, kurse kur hyme mrenda ne stadium tifozat e tiranes i kishin flamujt e tyne me shkopinj sa dyhere ata qe kishim ne !!!! :evil:
Ne pushim te ndeshjes shkume me marr dicka me u fresku dhe policija nuk na ka lan me hi me shishe mrenda !!!!!
ku kta probleme sbesoj ti kete pas tifozerija juj!!!!
Spo flasim masandej per shoqnimin e tifozeris apo edhe ndalimin e ndonji tifozi nga ana e policise pa asnji shkak te vecante, ku shkaku kryesor i ndalimit ka kene mbeshtetja e tifozerise Shkodrane!!!!
Vllaznit Ultras

Image

Shkodrani81
Tifoz nderi
Tifoz nderi

Post by Shkodrani81 » Thu, 13 Sep 2007 , 02:29

Po meqe paskeni vujt kaq shume mor Tironsi, si ka mundesi se kur let tirana nuk di a i keni 100 tifoza ne stadium, e kur let Partizani , mushet stadiumi, jo se mbushet por ne krahasim me ju duket si i mbushur.

Dinamoja e di se nuk i ka ma shume se 50 tifoza gjithsej e ata jane tan komunista qysh n'koh t'partise, por Partizani ka teper ma shume se ju, edhe kja asht realitet, te pakten qa shifet ne stadiume, se nuk di shume per kyt pune ja.

Hajt tash njesha mire per ty dhe mos na ban ma politike se na bane si ne parlament. :lol: :lol: :lol: (e kam tu qesh kete te fundit, se mas me thush prape se fola me ironizem).

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Thu, 13 Sep 2007 , 06:54

Partizani ka nxjerre lojtare, normale, sepse ka pas te drejten ezkluzive si me thone, te merrte lojtaret ke deshte, kur i deshte, si ti deshte dhe me cfare te deshte. Po mos te nxirrte Partizani lojtare, qe ishte absolut ne sistem, kush do nxirrte Naftetari? Po mos fitonte Partizani ndeshje me lojtaret me te mire te vendit, qe i zgjidhte dhe i piketonte, kush do fitonte Luftetari? Po mos fitonte Partizani me tifoz shoket e Partise, kush do fitonte Turbina? Prandaj ca gjera jane te lidhura ngjeshem me njera tjetren, ato vertete kane bere lojen, kane fitu dhe tituj, por ishin te paret ne list me pas lojtaret, edhe nese keto lojtare do ishin marre me menyre te drejta ligjore ose nershmeri morale, atehere po hallall! Por jo me lojtare, qe kur shenonin kundrra Tirones, festonin me lot ne sy..., se tjeter fanelle do kishin dashtur vesh. Une as mohoj lojtaret e Partizanit, as mohoj ndeshjet qe i ka fituar me merite, as mohoj trajneret e mdhenj qe ka patur, por mohoj sistemin qe e ktheu Partizanin ne ikonen e socializmit e te Partise dhe per kete nuk mund te mundej. Ta riperseris, qe nese te Partizoni kishte lojtare te mire e te Vllaznia talenta te rralle, e kishte mundesine me u bere i njoft e me ju dhene mundesia me ca perpara vetem atij lojtarit te mire dhe jo talentit sepse ishte i Vllaznise.

Ti ke sjell nje rast per tifozerine e Shkodres ne Tirone, une po te them nje rast qe na ka ndodhur vjet ne derbin me Partizanin. Kemi harxhuar gati 200euro me sjell ca flakadane prej Italie te bleme me buxhetin e grupit te Tirona Fanatics, nga nje shoku jone ne Itali. Edhe imagjino mundin me i ble financiarisht, mundin me i sjell ne Shqiperi. Jane mund me u fut vetem maksimumi 10flakadane te hedhuna prej murit e te fshehura neper corape ne stadium, sepse te tjerat i konfiskoi policia. Shkopet edhe ne na konfiskohen, edhe na merren banderola, kshuqe s'ju ka ndodh vec ju. Jane gjera qe ndodhin perhere ne stadiumet tona e ket duhet ta dish si tifoz i vjeter.

Persa i perket Salihit une kam nje simpati per kete djale jo vec ne fushe, por dhe jasht fushes se osht djal i sjellshem e plot edukate dhe osht futbollist i disiplinum, e gjithmone do i uroj maresi e fat, ta shoh ne stadiumet me te medhaja neper bote do me kenaqej shpirti, vec te jesh i sigurt qe po te kishte ndejt te Vllaznia s'do ja kishte hedh njeri syte, sic t'i hedhin kur ke vesh fanellen e Tirones sepse loja/trajnimi/kushtet/disiplina osht me e forte ketu. Ne ndryshim nga Partizoni, Tirona lojtaret qe nxjerr i nxjerr me merite e jo me mik ose prej lekut. (s'e kam per Salihin kete, por per ndryshimin e shkollave sportive midis Partizonit e Tirones). Duro dhe pse luan te Tirona per mu te iki qysh neser, per mu personalisht flas, do me gezohej shpirti, se me mire shof nje cun te ri dal nga shkolla e Tirones ne pozicionin e tij, e rrit vete ekipi na 2-3vjet se duroj pordhet e Duros si lojtar..., por dije se meqe thua ti paska qen kaq KLAS atehere s'po rrin te Tirona kot? :wink: Persa i perket Sinanit, le te shohim sa gola do beje kete sezon dhe atehere ne fund mund te flasim se ku e si i dolen vlerat tamam! Por Tirona Kombetares momentale i ka dhene nje Dede, i ka dhene nje Bulk, i ka dhene nje Hidi, i ka dhene nje Bushi, pra dhe cik me te drejte kane tifozat e Tirones qe ne eufori e siper te thone se kane lojtaret e tyre ne kombetare dhe jane lojtar jo do si do...

T'i them dhe pergjigjen time ketu Shkodran81 per numrin e tifozerise midis Partizonit e Tirones. Partizoni ka tifoza prej Skrapari, prej Tepelene, prej Vlore, prej Lushnje etj, kurse Tirona ka tifozat e saj venali ose qe jone ne Tirone me breza sepse jone te qytetit. Pra, ato jane me shume se per 50vjet ate ekip pane t'i jipeshin kra e te beheshin tifoza pas tij, kurse Tirona sic ka emrin edhe qytetaret e Tirones ka tifoza. Megjithate, mosha mesatare e tifozave te Partizonit osht ke 40vjeci...nuk e kone shume te gjate! :lol: Rendesi ka te jesh tifoz i denje me mish e shpirt e me zemer e me cmenduri e fanatizem...se ne tifozt e Partizonit ene me na i fal, si vejme as roje ke stadiumi. :lol:

P.S Admin, ate muhabetin tim per bashkpunim, e ke harru fare me duket... :(

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Thu, 13 Sep 2007 , 08:11

Ja dhe i fotografi me te tregu muhabetin e flakadaneve, qe na ka qa shpirti..........................................se shume mund, edhe asigjo:

Image

Ja dhe nji foto shtese, me te bo te kuptosh qe s'ju nodh vetem juve, mjafto te dish me i fut, por edhe kur di me i fut, t'i morin mrena ne stadium. Po e vej komplet dhe me postimin e atij shokut tim qe e ka nxjerr kete foto:

Forca e zakonit. Nje polic merr 3 shkopa plastike te flamureve.
(Per kuriozitet, halet e reja ishin plot me leva hekri,
me dash mund te kthesh betejat e Mesjetes)

Image

patrioti_bardheblu
Tifoz
Tifoz

Post by patrioti_bardheblu » Thu, 13 Sep 2007 , 10:21

o tironso ke thon gjthçka, emocionuse.......

Shkodrani81
Tifoz nderi
Tifoz nderi

Post by Shkodrani81 » Thu, 13 Sep 2007 , 17:14

Tironsi, une per vedi nuk e mohoj traditen dhe shkollen tiranase per futboll, qe kane nxjerrur shume talenta dhe vazhdojne e nxjerrin, pa kur te flasim , duhet me ken realista dhe mos te flasim vetem se jena tifoza te skuadres tone dhe t'ja fusim kot.

E kam fjalen per ate qe the ti per Sinan e Salih, sidomos Sinanin. Sinani asht ba gati 30 vjec tu lujt me Vllaznine, e vetem vjet erdhi tek ju, e tash ju na ia paskeni nxjerr talentin atij?! :roll: mas t'flasim prralla mar burr. Ne rregull per Salihin, e them se tek ju u njoft ma shume, nuk e mohoj (sepse me film ka ardhe ne Tirane, se i ka pelqy vendi e leku, demek se iku ne Greqi, si e si me ardhe tek ju, por nuk ka faj se per lek luhet sot) , , ama per Sinanin nuk asht normale me fol njashtu. Ti e din bash mire se kur na e kishim presidentin e forte (Myftarin), Sinani ka ba namin tu ba gola dhe ka dal golshenues i kampionatit, e si keka njoft tamam tek ju.

Une ne kampionatin e parvjetshem, kam ken ne Shkoder, dhe Vllaznia ka ken beterr, gati qe nuk doli prej kategoriet, e prape Sinani ka ken nder golshenuesat ma te mire. Imagjinoje me ata mesfushor qe ka pas tek Tirana?! Pra mos fol andrra n'beze i thojme na shkodranet.

Njashtu si Tirana qe ka nxjerr talenta , edhe Vllaznia sa t'dush ka nxjerr vlla dhe vazhdon me nxjerr, dhe nuk na duhet me ardhe ne Tirane qe me na e pranu taman talentin se ne Shkoder nuk bika ne sy. E ke shume gabim nese mendon keshtu, megjithse nuk ma merr mendja e thu nji gja te tille.

Persa i perket Partizanit, sic the ti, asht normale me pas lojtare cilesor, sepse i ka mbledhur ne te gjth Shqipnine, po keshtu edhe Dinamo, por per Vllaznine dhe shkodranet, nuk ke qa thu as ti as kush se na i kena tonet dhe nuk kena nevoj me na njoft ju e as kush tjeter, kjo asht realitet qe e pranon cdokush. Une gjithmone e them, kam qejf me e pa Vllaznine vetem me shkodran, jo se jam racist apo lokalist, por kam qejf te luhet taman si Shkoder qe t'i dihen meritat tamam vendit dhe talentave. Se dalin zera mandej sic po na thu ti, qe tek Vllaznia nuk u njifkan fort dhe u dashka me ardhe ne Tirane me u njoft, dhe ba me fitu Vllaznia kampionatin, dalin zera qe pati kete e ate lojtar Tiranas, apo kete e ate tranjer Tiranas, prandaj fitoi, ose kan patur kete e ate lojtar qe kane marre eksperience me Tiranen etj, dhe te gjitha keto i thoni ju vlla.

Na len pash Zoten tironsi, se Tirana gjithmone asht perkrah nga federata (nuk di gja n'komunizem, flas mbas) dhe vazhdon me u perkrah, na len rehat se kta jane gjana qe bajne Muuuuuuuuu......
Dhe ne qofte ndonje ekip ne Shqiperi qe asht i fundit me u perkrah nga federata, aja asht Vllaznia. I asht dasht Myftarit Qeles (kur ka ken president) kur ka ken gjalle, me hy me presion ne federate e me i kap prej veshit qe mas me i ba hile, e njashtu ka ndodh, pyet nqs nuk beson.

Pernjat tham une, mas ta kalojme futbollin n'politike, sepse te gjith jane te njollosur me pislleqe.

P.S. Edhe shkruj pak ma shkurt mar burr, se na le para kompjutrit tu lexu postimet tuja dhe tu ba replika. Nuk shkruj ma , thuj ca t'dush. :lol: :lol: :lol: , vetem mas me shaj. :lol:

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Thu, 13 Sep 2007 , 20:58

Nuk te shaj mer lal se s'kam perse me te sha. Biles je i respektum e i nderum per mua. Une gjithmone bej tifozllik per lojtaret Shkodran ngado qe jane, edhe kush me njef e di ca respekti ruj per qytetin dhe ekipin. Mos mi merr gjerat per ters te lutem. Edhe Sinani perderisa u kerkua nga Tirona me leke me ardh ishte nji DIKUSH ne kampionatin tone ka qene i forte dhe i pergatit. Une desha me thene se ate kepucen e arte e mori tek Tirona. Tashi s'mundemi me i mohu Ronaldos golat qe ka bo me Interin, se osht i Brazilit. Une e them gjithmone, qe zoti i pruft maresi e miresi Shkodres dhe t'i ngrihet emri sa me lart, sepse e meriton dhe osht me njerzillik. Une nuk kuptoj nji gjo: Si mundeni ju me dasht Partizanin, si mundeni ju me ju djeg kaq fort Partizani, se po habitem, si mundeni ju me zgjedh Partizanin para Tirones??? Kjo thjesht tregon se jeni cuna te rinj, e se asnjeri s'ju ka mesu historin e futbollit tuj e te Shqipnise. Edhe nji here ta kesh te qarte, se nese Tirona vjet ka pas me Bulku, Hidi, Dede, Muka, Duro, Salihi, Sinani, Allmuca etj ta jap me dore ne zjarr qe s'ka pas nevoje me ble ndeshje, sepse ka pas lojtaret dhe lojen. Pislliqe ne Shqiperi behen kudo, si ne cdo fushe tjeter te jetes, por ju mendoni se i boka vetem Tirona. Atehere te dashur Shkodran, pse e shitet ndeshjen me Peqinin kur po luftonit per vendin e dyte dhe pse jo te parin?! (them te parin se Tirona pat nji zbritje vrulli te vogel) Shic e shef kam von ?! qe eshte pytje retorike nuk pret pergjigje. Une te uroj gjithe te mirat! Perpara se te keni inat pragun e tjetrit, qe s'ju ka bo asigjo, biles tek ne jeni shume te rrespektum, por rrespekti osht reciprok vllezen duhet edhe ta jipni, duhet te shifni pragun e juj, se nuk ju a ka fajin Tirona, sic nuk ja ka Partizonit e Xhanit. ;) Me vjen keq, sinqerisht dhe me vret ne shpirt qe flisni keq per Tironen e tifozt e saj, por kur te rriteni e te mesoni me termen si eshte historia, do me kuptoni qe ju du shume, e qe ju vleresoj. Megjithate, derisa te kem jete: POSHTE PATLLIXHONI!

Edmond-Cela
I lindur KuqeBlu
I lindur KuqeBlu

Post by Edmond-Cela » Thu, 13 Sep 2007 , 21:25

tironsi_tr wrote:Persa i perket Salihit une kam nje simpati per kete djale jo vec ne fushe, por dhe jasht fushes se osht djal i sjellshem e plot edukate dhe osht futbollist i disiplinum, e gjithmone do i uroj maresi e fat, ta shoh ne stadiumet me te medhaja neper bote do me kenaqej shpirti, vec te jesh i sigurt qe po te kishte ndejt te Vllaznia s'do ja kishte hedh njeri syte, sic t'i hedhin kur ke vesh fanellen e Tirones sepse loja/trajnimi/kushtet/disiplina osht me e forte ketu. Ne ndryshim nga Partizoni, Tirona lojtaret qe nxjerr i nxjerr me merite e jo me mik ose prej lekut. (s'e kam per Salihin kete, por per ndryshimin e shkollave sportive midis Partizonit e Tirones). Duro dhe pse luan te Tirona per mu te iki qysh neser, per mu personalisht flas, do me gezohej shpirti, se me mire shof nje cun te ri dal nga shkolla e Tirones ne pozicionin e tij, e rrit vete ekipi na 2-3vjet se duroj pordhet e Duros si lojtar..., por dije se meqe thua ti paska qen kaq KLAS atehere s'po rrin te Tirona kot? :wink: Persa i perket Sinanit, le te shohim sa gola do beje kete sezon dhe atehere ne fund mud te flasim se ku e si i dolen vlerat tamam! Por Tirona Kombetares momentale i ka dhene nje Dede, i ka dhene nje Bulk, i ka dhene nje Hidi, i ka dhene nje Bushi, pra dhe cik me te drejte kane tifozat e Tirones qe ne eufori e siper te thone se kane lojtaret e tyre ne kombetare dhe jane lojtar jo do si do...

:(
mas maj naqe se asht marre me te ndegju kush. bushi ka dal prej jush se per tjere qe permende mos thuj ma se e len nam.
Pa Buk e Uje Rri, Por Pa Vllaznian Nuk Mund Te Rri.

Image

[/color]

Shkodrani81
Tifoz nderi
Tifoz nderi

Post by Shkodrani81 » Fri, 14 Sep 2007 , 05:41

Tironsi! Ti hala nuk po e kupton se une nuk po mbroj Partizanin ma vlla, un thjesht po i bej replike asaj qe the per Sinanin dhe Salihin. Une te thashe nuk me intereson as Partizani e as Tirana e askush tjeter. Per mu randsi ka me dal Vllaznia kampion, se kush del ne vend te dyte e te trete, tek un nuk ka hiq randsi. Une ta tash e po ta them , se nuk i kam inat Tiransit e as Tironen, si qytet jo e jo, por as si ekip nuk asht se i urrej e i kam inat, por thjesht jeni rivali jone kryesor qe asht ma i veshtiri me u perballe, pernjat ju kena pak si fiksim, ikaq ta marrsha, e mas i merr fjalet ne kuptimin me te keq. Nqs ke pa ndonje shkodran qe flet keq per tiransat, kjo nuk dan me than se nese un flas dicka kunder Tiranes qenkam si te gjithe tjeret e i paskam inat tiransat. Jo vlla, ta thash iher, nese me njef, do te me kuptosh se nuk asht e vertet ajo qe mendon ti.

Nuk e mohoj se Tirana ka pase dhe ka ekip gjithmone pretendues i pare per kampion, kyt nuk e mohon askush, por mas ti egzagjerojme gjanat, Tirana bani kyt, e ne Tirane bahet kja, e Tirana asht keshtu e ashtu, e te tjera si kto, ikaq tham un.

Edhe pash Zoten lene kyt muhabet se na lodhe, hahahaha :lol: .

Pa e nderroj pak muhabetin me nji bejte.

Partizan t'shtunen me na prit
se shkodrant kan me ti thy brit
shkum prej gojet me ju qit
Tironsit ftyra ka me i shndrit
kur t'shofin ty tu merdhit
:lol:

tironsi_tr
Mysafir i Rrespektum
Mysafir i Rrespektum

Post by tironsi_tr » Fri, 14 Sep 2007 , 06:49

Te siguroj me 1mij % qe emrat qe kam permendur mesiper Edmond per lojtaret qe luajne ne kombetare Bushi, Bulku(sa eshte 26vjec? hera pare qe largohet prej Shqiperie e Tirone, se ka na 8vjet te mira aty, mos me shume, Hidi(e njejta gje dhe me Hidin, i cili osht shoku ngusht i Bulkut, e qe te dy i njof vete shume mire), Dede(ka qe me 94 ke Tirona, plus e maj mend shume mire kur ishim gjimnazista une viti pare ai maturant shkonte stervitej ke fusha e tirones per te rinjte ne ali dem), kane dale nga shkolla Tirona.

Shkodran81, kuptohemi, por shprehemi gabim. :lol:
Por me vjen mire, qe ke dal tek fjala ime, qe midis Vllaznia-Tirona ka nji "lufte tifozerie" sportive dhe mbetet brenda kesaj, kurse Tirona-Partizoni osht me teper se thjesht futbolli... E mua me vjen mire, qe ju kemi rivale te denje, edhe rivalet e vetem! :lol:

T'lumte goja ene menia per bejten!

Locked