Tiransi_tr, une e kam fjalen per futbollin ne fushat e lojes e ja per politiken si edhe ja per futbollin jashte fushes se lojes qe mund t'u bate ne komitetet e partise.
Normale qe sistemi diktatorial ka sjell jo-zhvillim dhe prapambetje te vendit, por sic e shkruva ma siper une po komentoj vetem ne aspektin sportiv e ja politik.
Une e ti smund t'ja mohojme titujt e fitume nga Partizani te viteve '50 ne skaudren e te cileve bashin pjese lojtaret me te mire te asaj kohe si Boriçi me shoke!!!!
Sma merr mendja se kampionati asht vendos ne zyrat e forumeve qendrore te Partise !!!
Po kshu smundena me mohu edhe kampionatet viteve ' 72 , '74 te fitume nga Dinamoja e Ilir Pernaskes!!!
Normalisht qe mund te kete pas favorizime, por kjo sdo te thote qe jane favorizu kta 2 skuadra ne te gjitha kampionatet qe kane marre pjese!!!!
Sme duket e drejte me gjeneralizu gjanat.
Po dal tek leket.
Ne kohen e diktatures, disa lojtare kane shku tek kto 2 skuadra per periudha te shkurta (per te kry ushtrine), por ka pase edhe nga ato qe kane luajtur per nje kohe qe gjate me kto dy skuadra.
Shumica e atyre qe kane lujt per kohe te gjate kane vendosur te jene ne dispozicion te Partizanit dhe Dinamos per perfitimet qe do te kishin nga komiteti qendror i partise apo nga sistemi i atehershem, pra ne nje fare menyre do te shperbleheshin.
Analoge ndodh sot tek Tirana, ku shumica e lojtareve pranojne te luajne tek Tirana, per te marre shperblime!!!
Apo spo permend edhe rastet ne te cilet lojtaret kundershtare jane paguar nga ana e presidenteve te Tiranes.(me aq sa kam degju, ngjarje e perjetuar nga une vete).
Ti permende disa lojtare si Duro, Sinani.
Duro kur erdhi tek Tirana kishte lujt ne turqi, gjermani dhe ishte nji lojtar stabel i kombetares, kete nuk eshte se ja dha Tirana, por forma e mire e tij sportive!!!
Sinani, nuk u konfirmu tek Tirana si goleshenues, po kshu as Salihi!!!
Raste te tilla ka plot kshu qe eshte e kote te trumbetohet em te madhe se Tirana ben lojtare per kombetaren (sic kam degju shpesh nga tifozat e tiranes)!!!
Shkrimi i mesiperm eshte ne lidhje me anen sportive te ekipeve.
Sa i takon tifozerive eshte dicka me ndryshe.
Une nuk e di mire se si jane trajtu tifozet Tiranas gjate ndeshjeve kunder Dinamos apo Partizanit, ne kohen e diktatures por mund te them qe, ky trajtim besoj se i eshte rezervuar edhe tifozerive te tjera, por ne rastin tuaj ka qene me i dukshem dhe me i shpeshte pasi keni pase "fatin" te ndani nje qytet
Une po te tregoj nje rast qe me ka ndodh mu personalisht ne nje ndeshje kyçe kunder jush, duhet te kete qene sezoni 1999-2000.
Ndeshja luhej ne Tirane dhe sic cdo ndeshje kunder tiranes e Partizani qe u luhej ne kryeqytet tifozerija jone nuk ka mungu e ne kete ndeshje skam mungu as une

Bashke me shoqnine teme kishim pergatit nja 2 flamura per ti hap ne stadium dhe para se me hi ne stadium policija na ka kontrollu qysh tek radio televizioni (ku asht ambasada italiane nqs nuk gabohem), ku flamujve tane, te detyrum prej policijet i jane hek shkopinjt, kurse kur hyme mrenda ne stadium tifozat e tiranes i kishin flamujt e tyne me shkopinj sa dyhere ata qe kishim ne !!!!
Ne pushim te ndeshjes shkume me marr dicka me u fresku dhe policija nuk na ka lan me hi me shishe mrenda !!!!!
ku kta probleme sbesoj ti kete pas tifozerija juj!!!!
Spo flasim masandej per shoqnimin e tifozeris apo edhe ndalimin e ndonji tifozi nga ana e policise pa asnji shkak te vecante, ku shkaku kryesor i ndalimit ka kene mbeshtetja e tifozerise Shkodrane!!!!