Qfar mendoni ju per portjerin e ri te shqiperise ?
-
- Tifoz nderi
Qfar mendoni ju per portjerin e ri te shqiperise ?
Qfar mendoni per portjerin e ri te shqiperise ( Lika )
VLLAZNIA PER GJITHMON
-
- Antar
-
- ANTI TIRANSI
-
- Antar
-
- Tifoz nderi
-
- ANTI TIRANSI
-
- Moderator
-
- Kuqeblu Perjete
- Skuadra: vllaznia
-
- ANTI TIRANSI
-
- Kuqeblu Perjete
- Skuadra: vllaznia
-
- ANTI TIRANSI
-
- ANTI TIRANSI
-
- Webmaster
- Skuadra: Vllaznia
Pershendetje,
Per mendimin tem duhet qe lojtaret e rinj e qe jane me prespektive, duhet qe te stimolohen edhe te thirren ne fillim me ekipet zinxhir te komtareve, deri tek komtarja e te te rritunve.
Vetem dicka e kam vu re, se shume here te rinjte tane me prespektive kerkojne qe direkt me u thirr ne komtaren A...... e si perfundim zgjedhin me lujt me ekipet e komtares te vendit ku jetojne !!!
Thirrja ne ekipet zinxhire do te ishte nje zgjidhje por edhe luajtja e sa me shume ndeshjeve miqesore e grumbullimeve te komtareve mendoj se jep frytet e saj.
Gjynah qe lojtare si Rama, Berhani, Kone, etj. mas me lujt me Shqiperine!!
Per mendimin tem duhet qe lojtaret e rinj e qe jane me prespektive, duhet qe te stimolohen edhe te thirren ne fillim me ekipet zinxhir te komtareve, deri tek komtarja e te te rritunve.
Vetem dicka e kam vu re, se shume here te rinjte tane me prespektive kerkojne qe direkt me u thirr ne komtaren A...... e si perfundim zgjedhin me lujt me ekipet e komtares te vendit ku jetojne !!!
Thirrja ne ekipet zinxhire do te ishte nje zgjidhje por edhe luajtja e sa me shume ndeshjeve miqesore e grumbullimeve te komtareve mendoj se jep frytet e saj.
Gjynah qe lojtare si Rama, Berhani, Kone, etj. mas me lujt me Shqiperine!!
-
- Tifoz nderi
Goldian e ke shum gabim.talentet tan nuk kerkojn te losin fill me kombtaren por gati gjithmon federata e jon hesht ose ata trajtohen shum keq ne grumbullimet qe ne organizojm.Edhe tesh ne janar shum jan anku qe nuk i kan trajtu mir ato qe kan ardh nga jasht sepse tranjerat shqiptar marrin lek per me marr lojtar neper grupmosha e kur vijn lojtar te fort nga jasht nuk i pelqejn sepse e dijn qe ato nuk kan me pagu kurr.itesh rasti i fundit doli rasti i Musabelliut ne Greqi.Sa per Ujkanin per informacione qe kam un Bariçi ka thene qe ne karrieren e vet nuk kishte pa kurr nje 18 vjeçar kaq te fort.pra besoj se do te jet e ardhmja e Shqiperis
-
- Webmaster
Pershendetje vvvllaznia,vvvllaznia wrote:Goldian e ke shum gabim.talentet tan nuk kerkojn te losin fill me kombtaren por gati gjithmon federata e jon hesht ose ata trajtohen shum keq ne grumbullimet qe ne organizojm.Edhe tesh ne janar shum jan anku qe nuk i kan trajtu mir ato qe kan ardh nga jasht sepse tranjerat shqiptar marrin lek per me marr lojtar neper grupmosha e kur vijn lojtar te fort nga jasht nuk i pelqejn sepse e dijn qe ato nuk kan me pagu kurr.itesh rasti i fundit doli rasti i Musabelliut ne Greqi.Sa per Ujkanin per informacione qe kam un Bariçi ka thene qe ne karrieren e vet nuk kishte pa kurr nje 18 vjeçar kaq te fort.pra besoj se do te jet e ardhmja e Shqiperis
Qe tranjerat e ekipeve tone zinxhire kerkojne leke aja dihet....
Trajtim te keq ?? Ne ckuptim?
Fatkeqesisht kushtet e shqipnise jane shume mjerane, kshu qe nuk duhet qe me pretendu qe dietat per futbollistat te jene ashtu sic jane jashte shqipnijet.
Normale qe ka vend ku me vu dore, pasi fundja e fundit asht investim per komtaren asht investim per Shqipnine.
Sa i takon asaj qe dojne me lujt direkt ne komtare ose me u thirr direkt, me aq sa kam lexu ne gazeta(ku ne shumicen e rasteve ja fusin kot), shume talenta shqiptar deklarojne qe nuk dojme me ardhe me lujt me komtaren sepse nuk jena grumbullu ket apa ate ndeshje!!!
Ne cdo grumbullim mund te grumbullohen max 30 lojtare, normalisht qe tranjeri nuk mund te shikoje te gjithe kandidatet vetem ne 2 grumbullime ne vit !!!!
Per kete qe tham qe duhet qe te bahen sa ma shume grumbullime, duke fillu qe nga U-15, U-17, U-19 e me rradhe deri tek shpresat e komtarja.
Pastaj aja qe eshte edhe me e rendesishme duhet ma shume profesionalizem e nji impenjim shume i madh nga ana e FSHF-se si edhe e tranjereve e seleksionuesve te ekipeve komtare.
A edhe dicka tjeter,
Nuk besoj se shumica e etyne lojtareve qe i kane than JO komtares kane vepru kshu sepse nuk jane trajtu mire nga FSHF, por i kane thene JO sepse kane pa interesin e tyre !!!
-
- Tifoz nderi
Te pershendes edhe un AdminAdmin wrote:Pershendetje vvvllaznia,vvvllaznia wrote:Goldian e ke shum gabim.talentet tan nuk kerkojn te losin fill me kombtaren por gati gjithmon federata e jon hesht ose ata trajtohen shum keq ne grumbullimet qe ne organizojm.Edhe tesh ne janar shum jan anku qe nuk i kan trajtu mir ato qe kan ardh nga jasht sepse tranjerat shqiptar marrin lek per me marr lojtar neper grupmosha e kur vijn lojtar te fort nga jasht nuk i pelqejn sepse e dijn qe ato nuk kan me pagu kurr.itesh rasti i fundit doli rasti i Musabelliut ne Greqi.Sa per Ujkanin per informacione qe kam un Bariçi ka thene qe ne karrieren e vet nuk kishte pa kurr nje 18 vjeçar kaq te fort.pra besoj se do te jet e ardhmja e Shqiperis
Qe tranjerat e ekipeve tone zinxhire kerkojne leke aja dihet....
Trajtim te keq ?? Ne ckuptim?
Fatkeqesisht kushtet e shqipnise jane shume mjerane, kshu qe nuk duhet qe me pretendu qe dietat per futbollistat te jene ashtu sic jane jashte shqipnijet.
Normale qe ka vend ku me vu dore, pasi fundja e fundit asht investim per komtaren asht investim per Shqipnine.
Sa i takon asaj qe dojne me lujt direkt ne komtare ose me u thirr direkt, me aq sa kam lexu ne gazeta(ku ne shumicen e rasteve ja fusin kot), shume talenta shqiptar deklarojne qe nuk dojme me ardhe me lujt me komtaren sepse nuk jena grumbullu ket apa ate ndeshje!!!
Ne cdo grumbullim mund te grumbullohen max 30 lojtare, normalisht qe tranjeri nuk mund te shikoje te gjithe kandidatet vetem ne 2 grumbullime ne vit !!!!
Per kete qe tham qe duhet qe te bahen sa ma shume grumbullime, duke fillu qe nga U-15, U-17, U-19 e me rradhe deri tek shpresat e komtarja.
Pastaj aja qe eshte edhe me e rendesishme duhet ma shume profesionalizem e nji impenjim shume i madh nga ana e FSHF-se si edhe e tranjereve e seleksionuesve te ekipeve komtare.
A edhe dicka tjeter,
Nuk besoj se shumica e etyne lojtareve qe i kane than JO komtares kane vepru kshu sepse nuk jane trajtu mire nga FSHF, por i kane thene JO sepse kane pa interesin e tyre !!!
Me trajtim te keq e kam fjalen qe ata nuk e dinin as se kur ka me fillu stervitja,qe kerkush nuk merrej me ta me ja shpjeguar gjerat se shum prej tyre nuk e dijn shqipen mir,nuk kishte asnje lloj raporti midis lojtarve e tranjerit e lojtaret qe vishin nga jasht u trajtoshin pak me perbuzje nga vet tranjerat e kombtares.Me kete e kam fjalen qe jan trajtu keq.Un nuk mendoj qe talentet i thojn jo kombtares por kombtarja i thot jo talenteve ne perveç ndonje rasti si mund te jet Nini apo Gjasula.Te gjith te tjeret nuk jan thirr kurr nga federata dhe normalisht kan pranu kombtaret e tjera.Zyra e talenteve esht duke ja mush mendjen ndonje talenti si p.sh Faton Tosku U-19 e Gjermanis ku me te esht marr vet Xhelil Musa por fshf thet qe nuk ja ban pashaporten sepse ligji i Fifas nuk e lejon.Te njejtin gje jena duke ba edhe me Perparim Hetemaj.ateher vet Bariçi esht interresu ne Fifa dhe i kan thajn qe lojtaret mund te merren por natyrisht proçedura nuk ka me qen e leht por as e shkurt por ekzistojn mundesit.ateher fshf na ka tjìhan qe nqs dona mund te merrena ne me kete pun por ata nuk dojn me dit gja.Pra kjo esht fshf e jon.Ti mund te thuash pse keto lojtar nuk i thojn jo kombtareve te tjera e te presin deri sa ti therrasin Shqiperia?Keshtu mendosha edhe un dhe keshtu beri edhe Labinot Haliti.Esht thirr nga australia 3 her e 3 her nuk pranu,esht testu ka dal lojtari me mir i grumbullimit te dhjetorit dhe fshf e jon e dashtun i ka than te bejm pashaporten vetem nqs vjen me luajt ne europ.Pra ne rrezikojm me hup nje lojtar vetem sepse ata e dojn afer shtepiet e mos me hargju shum lek kur lojtari te vijn me luajt me Shqiperin me gjithese ky vet i ka than qe leket mund ti paguaj prej gjepit.Deri ne kete pik kemi arrit.Mu me vjen shum keq kur kemi lojtar qe losin me grekt por te tjeret qe losin me kombtaret e huaja i tham te lumshin kambt e ishallan ke fat ne karrier se nqs vendi i huaj te trajton si i shtepis e vendi i jot te trajton si i huaj ateher esht normale qe te pranosh vendi ku te trajton me mir.Sa per grumbullimet per çdo grupmosh thirren pak a shum 10 deri ne 15 lojtar nga europa por grumbullimi shkon ne 30 ose 40 sepse tranjerat therrasin edhe ato te Shqiperis o sepse pritojn me ba grumbullimet e tjera ose i krahasojn ato te europes me ato te Shqiperis.Di me te than qe e thjesht nuk esht por ne nuk duhet te behemi profesionist qe ne gjera qe nuk ka nevoj me u ba.E kam fjalen qe nqs ekziston nje Andi Corri qe let me Milanin un tham qe nuk kena nevoj me e testu sepse nuk besoj qe Shqiperia esht ne gjendje te qes 6 mbrojts me te mir se nje i Milanit por ato dojn me ba si profesionista e therrasin lojtaret e milanit apo bayer leverkusen me lojtaret qe paraqiten spontanisht per me u testu qe losin neper lagje.tham qe gjithkush ka te drejt me u testu por gjerat duhen da
-
- ANTI TIRANSI
-
- Webmaster
Pershendetje vvvllaznia,
Qe FSHF-ja jone e dashtun nuk trajon dhe i vlerson lojtaret ashtu sic duhet aja dihet.
Une nuk jam dakort qe futbollistav te rinj vendas mos te thirren ne komtare, mundesite per t'u thirr duhet te jene te njejta.
Shpresoj qe FSHF te kene nje bashkepunim sa me te frytshem me zyrat e talenteve jashte ne te miren e futbollit Shqiptar.
Ne lidhje me ata lojtare qe kane rrefuzu komtaren tone per komtare te tjera un nuk asht se i quj tradhetar. Cdo kush mundet me mendu e me vepru sic e mendojne vete dhe une i uroj suksese ktyne lojtareve.
Mos te harrojme qe sot futbolli asht biznes, si cdo lloj pune tjeter, ku futbollistet jane punetoret, drejtusit e FSHF-se dhe presidentet jane punedhenesit e tifozet jane ato qe mendojne per FUTBOLLIN dhe VENDIN qe keto punedhenes e punetore perfaqesojne!!
Qe FSHF-ja jone e dashtun nuk trajon dhe i vlerson lojtaret ashtu sic duhet aja dihet.
Une nuk jam dakort qe futbollistav te rinj vendas mos te thirren ne komtare, mundesite per t'u thirr duhet te jene te njejta.
Shpresoj qe FSHF te kene nje bashkepunim sa me te frytshem me zyrat e talenteve jashte ne te miren e futbollit Shqiptar.
Ne lidhje me ata lojtare qe kane rrefuzu komtaren tone per komtare te tjera un nuk asht se i quj tradhetar. Cdo kush mundet me mendu e me vepru sic e mendojne vete dhe une i uroj suksese ktyne lojtareve.
Mos te harrojme qe sot futbolli asht biznes, si cdo lloj pune tjeter, ku futbollistet jane punetoret, drejtusit e FSHF-se dhe presidentet jane punedhenesit e tifozet jane ato qe mendojne per FUTBOLLIN dhe VENDIN qe keto punedhenes e punetore perfaqesojne!!