Kupa e Shqipërisë: Kualifikohet Vllaznia, ndeshje ekstra Partizani-Flamurtari
Më në fund i është dhënë zgjidhja debateve të shumta që kanë lilndur në Kupën e Shqipërisë, pas aktivizimit të disa futbollistëve në të njëjtin kompeticion me dy skuadra të ndryshme. Komisioni i disiplinës pranë FSHF-së është mbedhur në orët e paradites së të hënës për të shqyrtuar çështjen në fjalë dhe pas më shumë se 7 orë debat, ka marrë vendimin përfundimtar.
Vllaznia merr fitoren 2-0 në tavolinë, ndërsa Partizani dhe Flamurtarin do të zhvillojnë një ndeshje shtesë, në fushë asnjanëse, për të përcaktuar gjysmëfinalisten e katërt. Për të arritur në këtë vendim është dashur konsulenca e jursitëve, që e kanë shqyrtuar deri në detaj çështjen. Për të përcaktuar se kush do të kualifikohej në dyshen Dinamo-Vllaznia ka qenë më e lehtë marrja e vendimit, por problemi më i madh u has në dyshen Partizani-Flamurtari. Zgjidhja që ka gjetur disiplina ka qenë origjinale. Meqenëse të dy ekipet kanë pasur probleme me aktivizimin e lojtarëve, është vendosur të luhet një ndeshje shtesë në fushë anjanëse, duke i hedhur poshtë të dy takimet e luajtuar më parë.
Pra, deri tani kemi vetëm tri skuadra gjysmëfinaliste: Tirana, Shkumbini dhe Vllaznia, ndërsa skuadra e katërt do të përcaktohet pas përballjes shtesë mes Partizanit dhe Flamurtarit.
Mirepo, duhet te saktesojme se ky vendim nuk eshte mirepritur nga klubet e “penalizuara”. Konkretisht,
Dinamo ka reaguar me force, duke mos e pranuar vendimin e Dispilines, qe e skualifikon ate. Presidenca e kampioneve ka pohuar se FSHF-ja ka marre nje vendim arbitrar, te pabazuar askund te rregullore,
nderkohe qe tere fajin e ka vete. “Do te ndjekim te gjitha rruget e mundshme ligjore, brenda dhe jashte FSHF-se, per te kerkuar te drejten tone. Nuk e pranojme kurrsesi vendimin e dhene nga Dispilina. Ku e ka bazen ligjore, qe i jep Vllaznise fitoren ne tavoline 2-0, nderkohe qe pika dhe neni qe eshte reklamuar nga shkodranet nuk parashikon penalitete. Federata te marre masat ndaj vetes se saj, qe ka lejuar te behet kjo gje, edhe sezonin e shkuar te Kupes se Shqiperise, pastaj te penalizoje klubet, qe derdhin djersen ne fushen e lojes, harxhojne miliona para, dhe vjen nje moment, si ky, qe i hidhet gjithcka ne ere, vetem se zyrtaret e FSHF-se jane te paafte. Dinamo do ta kerkoje te drejten deri ne UEFA dhe FIFA, me njerezit e saj, juriste te nderuar, duke mos pranuar vendimin e dhene nga federata. Vendim, i cili, sipas nesh, eshte absurd dhe i pambeshtetur ne asnje rregullore te gares”.
Po keshtu, ka reaguar edhe trajneri i Partizanit, Shpetim Duro: “Mesa duket, qe te shpetojne disa zyrtare te paafte te federates, qe kane gatuar tere kete mish-mash, po u hidhet faji klubeve. Partizani, moralisht e ligjerisht eshte i kualifikuar per ne gjysmefinale te Kupes. Kemi fituar ne fushen e lojes dhe per kete jemi te qete. Nese federata mendon se qe te kualifikohet Partizani, duhen luajtur 3 ndeshje, jo dy, kjo eshte pune tjeter. Personalisht di te them se jemi kualifikuar me merite, ndersa per gafat e rregulloreve e te tjera si keto, te mbaje pergjegjesi vete federata.”
Te kenaqur kane reaguar pas vendimit te Komisionit te Disiplines drejtuesit e Vllaznise dhe te Flamurtarit. Ata kane thene se shkoi e drejta ne vend, por kane shtuar se duhen penalizuar edhe zyrtaret e vete FSHF-se, qe treguan paaftesine e tyre te plote ne zbatimin e rregullores se gares, duke lejuar dy sezone me radhe qe neni 36, pika 25 e rregullores, te shkilet me te dyja kembet nga klubet, nderkohe qe FSHF-ja “flinte gjume”.
Sikurse duket, klubet e prekura, Partizani dhe Dinamo, nuk do ta lene me kaq, por do ta kerkojne te drejten, sipas tyre, deri ne UEFA dhe FIFA, por edhe ne KAS-in e Lozanes. Procedura keto qe mund te zgjasin, duke bere qe turi gjysmefinal i Kupes te vihet ne rrezik, sic eshte “hedhur ne ere”, ne fakt, tere ky aktivitet, per kete sezon.