Man in Redblue wrote:Ujku wrote:un thash ato qe ka nigju por kam pa ner gazeta ca shkrujn ktu mas neshjes per at publik ku nji gazet regjione della sport shkruante ajo turm ishte gjithcka por vetem tifoz nuk mund te quhen, kurse tjetra gazet shkrunte me ironi ishte nata e patriotve por fajin e kan tradhtaret ne cdo artikull perdorej ironia per ata pseotifos qe fatkeqsisht ishin shum megjithse banin si shqiptar te zjarrt i ke me ka dy pasaporta ne xhep te Serbis e te kosovs pra ka te fryjn era, tesh mos me uzgjat realitetin e kam pa ma mir se ti se un at nat isha ne lucern ne stadium me qe nuk e kam shum larg shnet e pare e te rujt zoti e gaz e pac gjithmon.
1. Ca shkrujne gazetat zviceriane nuk me interresojne hic, atyne dihet se i interreson me zhvleresu tifozerine shqiptare, qe i kishte 'pushtu' mrende ne stadiumin e Zvicrres. Fakti qe ndeshjen e kombetares shqiptare e ndjeken aq mijera tifoze kuqezi shqiptare nga te gjitha trojet shqiptare asht per tu krenu; normalisht qe gazetat zviceriane mund te dojne me e kthy ashtu si i interreson, por asht per te ardh keq kur shqiptaret vete nuk e vleresojne faktin se nje kombetare e perbame prej shqiptaresh nga te gjitha trevat u mbeshtet nga tifoze te te gjitha trevave.
2. Ujku me ato ca diftove del se tifozat kosovare nuk i njifshin futbollistat, pra nuk jan tifoza por thjesht kan ardhe per me mbeshtet ngjyrat kuqezi. Une s'e kuptoj cfare problemi ka ktu?
3. E kan pasoshin e Serbise n'xhep e ca?!! Me vjen keq por kjo me duket pseudopatriotizem. Mos harro cfare vujtjesh dhe rrethanash kane pase ata njerez. Patriot asht ai qe kontribon per atdheun e vet, c'randsi ka qe paskan pasosh serb nxhep?! Ne rastin e atyne djemve qe loshin per kombetaren Zviceriane po, ateher them ata nuk po kontribojne per Shqiperine, nderkohe qe shqiperia ka nevoje per ta dhe ata mund ta ndihmojne Shqiperine, por cfare perfitimit ka atdheu jone se nji kosovare ka apo ska pashaporte serbe pos asaj kosvare?!!
4. Une kam pas raste problemesh me shqiptare te Kosoves, bile edhe mkan fy se jam 'shqiptar i Shqiperise' e nderkohe ka pas boll raste qe serb mkan rrespektu, por mu kurre nuk ma ban zemra as goja me ba krahasime mes bashkombesave te mi e nji poppullit tjeter, aq ma shume serb. Pyll pa derra ska, na shqiptart jena plus ksaj te tane edhe shume kapadai, por pamja sduhet me ia ngushtu njeriut mendimin, konkretisht, pershkak te disa pervojave jo te kandshme sduhet me i ra lanet tan kosovareve.
5. Nji pytje kam per muziken sllave neper dasma shkodrane. A asht ndi kjo muzike edhe para 1900??
Ujku, une e ti kena pas sa here mendime te ndryshme ne forum dhe kena diskutu lirisht, kshtuqi shpresoj qe edhe kyt rradhe mos t'mi merrsh per keq kto fjale. E shkruj me kyt 'duf' thjesht sepse me vjen me vjell kur nigjoj velipojaket e shkodranet tu u anku se nuk kane klienta ne Velipoje e sa here vjen muhabeti te kosovaret ia fillojne me sha e thojne jane ndryshe prej nesh'.
Main
Na ktu kena diskutu e do te diskutojm se na per njat jena miq ne ket forum kundershtimet e mendimeve bajn ma te bukur forumin , kstu qe mos e ki problem kurr me mu flm per respektin.
Sa per ket tem qe po flasim pa u mundu me shkru bukur umundova me tregu at qe vertet u zhgenjeva at nat ne stadium ne Luzern, kam 17 vjet ktu qe shpesh me takon me nejt me kosovar se ata kshtu pelqejn me ju thirr bile kam debatu me ta tu u than kosova asht krahie shqipris por ata nuk e pranojn jo thon pra ata e qujn vedin komb kosovar gja qe nuk asht e vertet historia deri tesh nuk ka njoft komb kosovar nuk tham se te gjith kan ket mendim por shumica po, kjo ishte , tesh te vazhdojm.
1-As per mu nuk ka problem se kush man pasosh serb por ket e thash ne menyr spostane megjithse nji nacionalist i vertet qe i asht pordhunu e masakru familja dhe kombi i tij nuk mund te shkojn ne ambasad te armikut me rinovu dekumentet kurse kta shkojn.
2-Sa per muziken sthave ne SHkoder para viteve 90 asht nigju shum ma shum se tash per nat pozdravi mu vertet kurr nuk me ka pelqy meqe nuk kuptoj asnji fjal ne ashke, prep tham ka edhe serb qe pelqejn filmat amerikan apo kengtar amerikan bile kan edhe bashkpunim megjithse ameriku i bombardoj e mir ja u bani pra edhe ktu pra edhe ktu besoj te sqarova shkurtimisht me aq sa un mendoj.
3-Sa per futbollistat kosovar po tham kshtu si atyne u pelqen mu nuk me prokupojn se lujten me zvicren se ata per futboll besen ja kishin dhan zvicres tradhtar do ishin nese tradhtonin at qe i kishin dhan besen detyra e jon asht me i mposht me loj dhe rezultat.
3 Sa per ndamjet krahinore ne shqiptart ekzistoj dhe jo ve te ne por edhe ne vende tjera p.s malok lab laluc etjer,
por ata qe ishin ne stadium at nat thash thoshin ne shum raste i kuj bre kje qeky i joni a i atyne kurse un kisha shku me pa nji komtare per mu ishin tont te gjith, filloj ne kor nji kang me sa e kujtoj besa bes besen ta kam dhan per kosov jeten du me dhan kang pa lidhje per futbollin por e pa kuptim per kombin se aty nuk lunte kombi kosovar a kombi cam por komtarja shqiptare pra kuptoje mir cfar dasiet kjo nuk e di ame dashje a me qellim.
Sa per pseodonacionalist un nuk jam, por nacionalist nuk don me than vec me bertit e me shky fytin por ne dac kombin duhet me ken edhe i civilizum se i rrit vlerat kombit ktu me vjen ne mend fjalia e gjergj fishts te lahuta e malcis e dua kosove pa kosovar kurse un si injorant qe jam po tham e dua kosoven me shqiptar te mir e me patriot te urt.
4-Sa per gazetatat zviceriane as mu nuk me intereson se ca shkruj por per ket rast jan ken reale dhe kan pas matrial boll qe me ironizu gjithkush ka veshje komtare edhe zvicra por i veshin kur kujtoj nji dat historike ne stadium perdorin gjana tjera ket besoj e din kurse kta patriotat e mdhoj ishin edhe me qeleshe po le pash zoten po cfar lidhjet kishte qeleshje me at nat futbollit, jo se un nuk e du qeleshe se edhe te part e mi dikur e kan maj ne malci te madhe noshte edhe jan perlesh me shkie dikur por tesh asht koha me lan ne muze e mos me ca ne stadium .
Be soj se me ke kuptu ca kam dasht me than pak ashum kjo ka ken nji gja qe un kam pa live e jam zhgenjy te jesh i bindun qe ka ken edhe her tjera ne stadium ne disa vende vec tifozri ma hajne kurr nuk kam pa.
Si perfundim mus ki problem kurr per kundershtime nga ana jeme je i mirpritur gjithmon prep po tha shkembimi i ideve ne diskutime te ndryshme e zbukuron debatin.
e dua shqiprin shum si edhe ti me te mira e me te kqia me mungon shum veni i jem i dua ehe shqiptart jasht trojeve por per kta qe folme nuk jan ma patriota se un e ti te jesh patriot i civilizum nuk je patriot falls si me ke qujt ti mu, por e kunderta te hiqesh si nacionalist i dukshen tu e cjerr zanin kush do qoft ast si nji pasqyr e thyme ose e ndryshkur pra e madhkume prej perenis.