by Man in Redblue » Thu, 30 Sep 2010 , 23:13
Lista kuqezi: Rikthehen Lala dhe E.Beqiri
Trajneri i kombëtares kuqezi, Josip Kuzhe, ka publikuar listën e kuqezinjve, që ka thirrur për dy eliminatoret e radhës në Grupin D, në kuadrin e Kampionatit Europian 2012, ndaj Bosnjë Hercegovinës, më 8 tetor, në stadiumin “Qemal Stafa“, dhe ndaj Bjellorusisë, më 12 tetor, në Minsk. Bie në sy rikthimi i kapitenit të Shqipërisë, Altin Lala, pjesë e Hanover 96 në Gjermani, por edhe grumbullimi i portierit, tashmë rezervë te Dinamo, Isli Hidi, ndërkohë që mbeten jashtë kombëtares portierë të tjerë të spikatur në kampionatin shqiptar, si Orges Shehi dhe Ilion Lika. Megjithatë, këto janë zgjedhje të trajnerit Kuzhe, sepse portier titullar i kombëtares, i padiskutueshëm, mbetet Arian Beqaj. Kështu që diskutimi për portierin rezervë të kombëtares, ndoshta përbën një luks të madh dhe të panevojshëm për Shqipërinë. Rikthim në kombëtare ka edhe për Elvin Beqirin, i cili duket se është thirrur “nën armë“ nga Kuzhe, si pasojë e dëmtimit të Debatik Currit dhe mbetjes së tij larg fushave të blerta për të paktën 6 muaj. Gjithashtu, sa i takon Altin Lalës, vetë Kuzhe ka bërë një saktësim, se lojtari në fjalë është i dëmtuar dhe nuk do të jetë gati për Bosnjën, por ndoshta bëhet gati për Bjellorusinë. Një grumbullim më shumë moral, mesa duket, i Lalës në kombëtare. Vend në listën kuqezi ka sërish për Ervin Skelën, pavarësisht se ky i fundit, që nga korriku i këtij viti, është pa skuadër, pa praktikë loje, pa stërvitje të rregullt dhe të “kornizuar” nën një regjim prej profesionisti. Cka tregon se Kuzhe nuk bën dot pa fantazistin kuqezi, nuk po mendon dhe as beson tek një alternativë tjetër, me funksionet e vlonjatit kuqezi. Lista përbëhet prej 23 lojtarësh, 3 më shumë se kundërshtari i 8 tetorit, Bosnja, duke treguar se Kuzhe ka dyshime mbi formën e ndonjërit prej tyre, të cilët kërkon t’i shikojë më mirë në grumbullimin që do të organizojë para dy sfidave kualifikuese në fjalë.
Më poshtë, ja edhe lista e lojtarëve të thirrur nga Kuzhe për ndeshjet me Bosnjë Hercegovinën, në Tiranë, dhe me Bjellorusinë, në Minsk, të parashikuara të luhen brenda katër ditëve, më 8 dhe 12 tetor 2010.
Lista e kuqezinjve
1. Arjan Beqaj Olimpiakos Nikosia
2. Isli Hidi Dinamo
3. Samir Ujkani Novara
4. Andi Lila Tirana
5. Armend Dallku Vorskla Poltava
6. Kristi Vangjeli Aris Selanik
7. Ansi Agolli Karabak
8. Admir Teli Karabak
9. Lorik Cana Gallatasaraj
10.Endrit Vrapi Skënderbeu
11.Elvin Beqiri Hazar Lankaran