Partizani i Duros, jo “duarbosh” nga Shkodra
Pavarësisht vendimit emocional, Shpëtim Duro vazhdon drejtimin e të kuqve dhe po punon për takimin me Vllazninë
Në përfundim të ndeshjes shtesë të Kupës, ku Flamurtari fitoi 1-0 me një gol të shënuar nga pika e bardhë në minutën e 109-të, trajneri i Partizanit, Shpëtim Duro, ishte shumë i mërzitur dhe për një moment deklaroi edhe largimin nga pankina e kuqe.
Megjithëse i lodhur nga gjykimet e padrejta, Duro nuk do që t’i lërë në baltë të besuarit e tij, por edhe të mos ndërpritet puna vetëmohuese që po kryhet prej kohësh. “Të tilla ishin momentet pas ndeshjes, ndoshta nuk duhet të isha aq nervoz, por e kam thënë se kjo vjen si rezultat i të gjitha gjykimeve të padrejta, që janë bërë ndaj Partizanit në këtë sezon. Mund të kem vepruar edhe në momente gjaknxehtësie.
Normalisht nuk kam thënë se do të largohem, por thashë se po më detyrojnë të largohem, por edhe po të mos ikja, e bëra me qëllimin që të mos i lë këta djem të mrekullueshëm edhe më të vetmuar. Dihet se Partizani përbëhet vetëm nga unë dhe futbollistët, pasi presidenti është larg me synimin për të rregulluar situatat, nuk kemi kryetar bashkie, ministër apo deputet që të përkrahin kudo, përkrahje e cila e ndihmon stafin teknik si dhe skuadrën. Me sa duket, disa po mundohen që ta shfrytëzojnë këtë situatë, por unë po u kujtoj që nuk është njerëzore që Partizani të goditet kështu.
Superligën ta sigurojë ai që e meriton në fushë e jo në krahë të tjerë. Kemi bërë një punë të mrekullueshme gjatë këtyre kohëve, por në shumicën e rasteve gjykimet kanë qenë në disfavor të Partizanit dhe për këtë arsye mendova që të largohesha nga skuadra,”- u shpreh dje për mediat trajneri Shpëtim Duro.
Objektivi kryesor. Sipas trajnerit të kuq, Partizani nuk kishte objektiv që të fitonte Kupën, por sigurimin e mbijetesës. Prandaj në shtatë ndeshjet e mbetura “demat” do të japin maksimumin që të mbeten midis më të mirave të kategorisë superiore.
“Objektivi kryesor është qëndrimi në kategorinë superiore. Meqenëse ne arritëm të kualifikoheshim herën e parë dhe përballë kishim një kundërshtar që ndodhet në pozita të njëjta me ne, kjo ishte arsyeja që skuadra u mundua të japë maksimumin që të kalonte edhe ndeshjen shtesë me vlonjatët.
Pra, donim të ishim ndër katër më të mirat e Kupës, jo me synimin për ta fituar këtë trofe, por për të ndikuar moralisht për vazhdimësinë e kampionatit. Në Durrës luajtëm pothuajse me Partizanin U-19, prandaj që këtu duket se për ne nuk ishte primare Kupa e Shqipërisë, por falë rotacionit dhe rrjedhës së situatave të ndeshjes, unë bashkë me skuadrën menduam të kualifikoheshim sërish,”- vijon më tej njëshi i pankinës së kuqe.
Pikë në Shkodër. Partizani ndihet i gatshëm për transfertën e Shkodrës dhe, duke ditur kushtet dhe atmosferën në stadiumin “Loro Boriçi”, të kuqtë kërkojnë të mos dalin pa pikë nga ky takim. “Kupa është një kapitull i mbyllur tashmë, kështu që ne jemi përqendruar te ndeshja me Vllazninë, si dhe te sfidat e mbetura të kampionatit.
Na pret një ndeshje e vështirë, pasi dihen synimet e Vllaznisë, e cila lufton për titullin kampion. Gjithsesi, ne do të shkojmë në Shkodër për të bërë më të mirën e mundshme dhe, pse jo, të marrim edhe maksimalen. Dihet se në Shkodër luhet futboll, prandaj ne do të mundohemi të bëjmë një paraqitje të mirë ashtu si në ndeshjet e mëparshme dhe suksesi t’i buzëqeshë asaj skuadre që do ta meritojë në fushën e lojës.
Skuadra jonë ka gjendje të mirë dhe them se në fushën e “Loro Boriçit” nuk do të ketë diferenca të mëdha mes skuadrës sonë dhe Vllaznisë, pra shpresoj që pozicionet e renditjes të mos thonë gjë në këtë takim. Shkodranët kanë në radhët e tyre mjaft lojtarë cilësorë, luftojnë për titull, por unë shkoj në Shkodër syhapur dhe krenar, sepse në këtë stadium ke kënaqësi të luash futboll dhe, nëse skuadra luan mirë, mund të përfitojë diçka nga ky takim i vështirë. Shpresoj që të mos dalim “duarbosh” nga ky takim i radhës,”- përfundoi trajneri i Partizanit, Shpëtim Duro.
Tafaj dhe Malota mungojnë ndaj Vllaznisë
Pas aventurës së Kupës, të kuqtë janë përqendruar maksimalisht te ndeshja e radhës në kampionat dhe për transfertën e Shkodrës trajneri Duro e ka pothuajse të plotë grupin. Megjithatë, në repartin difensiv do të mungojnë dy pika të forta, si mbrojtësi i ri Renato Malota, i cili është i pezulluar për shkak të kartonit të kuq që mori në derbi. I pamundur për këtë ndeshje është edhe Fatjon Tafaj, i cili ndaj Dinamos ka marrë një dëmtim në gjurin e djathtë dhe prej ditësh vazhdon të jetë nën përkujdesin e stafit mjekësor.
Të kuqtë përgatiten me dy grupe
Dje Partizani ka zhvilluar një seancë stërvitore, e cila është kryer në ambientet e klubit. Përgatitjet e djeshme janë kryer të ndara në dy grupe, ku formacioni që luajti në Durrës ndaj Flamurtarit kreu disa vrapime të lehta si dhe një seancë masazhi nën drejtimin e fizioterapistit Perli Rusi. Ndërsa pjesa tjetër e skuadrës u përgatit normalisht në fushën stërvitore. Edhe për sot është planifikuar një seancë stërvitore, që do të kryhet në klub dhe pritet të nisë në orën 16:30.