Josa akoma në “istikam”, Lika i lutet ta lejojë
12 Janar Dhënia e lejes për katër kuqeblutë, që të shkojnë në grumbullimin në Antalia, do të vendoset vetëm sot
Josa e ka thënë fjalën e tij, por në një farë mënyre edhe presidenti Fushaj është në një mendje me teknikun, ndaj edhe komanda “stop” për katërshen e kuqezinjve të Hanit (Sinani, Sukaj Lika dhe Teli) duket se është në fuqi, për të mos i lejuar të grumbullohen në Turqi me trajnerin holandez. Një pozicionim i tillë i drejtuesve të Vllaznisë është komentuar në opinionin sportiv shkodran dhe është vlerësuar përgjithësisht si i drejtë. Megjithatë, duhet pranuar se ka pasur edhe një “rrymë”, ku përfshiheshin edhe futbollistët, që mendonte se Josa do të tërhiqej, ndoshta duke marrë shkas dhe nga deklarimi i trajnerit të Partizanit, Hasan Lika, i cili kishte bërë një “prapaktheu”. Sidoqoftë, këto janë vetëm hamendësime, sepse realja është ajo që ofron stafi kuqeblu, i cili deri mbrëmë nuk kishte bërë të ditur asnjë hap prapa në këtë drejtim. Kontakti i fundit me teknikun Josa ka qenë ai i së enjte, sepse dje nuk ishte në Shkodër. Në fakt, Josa ka qenë në Ulqin, ku ka vëzhguar nga afër kushtet ku do të akomodohet skuadra, në hotelin “Belveder”. Ndërsa në krahun tjetër, futbollistët e kanë mbyllur mbrëmjen e djeshme, duke patur në fuqi urdhërin e dhënë pak ditë më parë nga trajneri i tyre. E vërteta qëndron në atë se nga ana e Josës nuk është dhënë një “urdhër i prerë”, por në prononcimin e tij ai ka folur me rezerva dhe tone kritike ndaj kohës së grumbullimit në këtë periudhë, sipas tij krejt të papërshtatshme për skuadrat e superiores, përfshirë edhe Vllazninë. Josa e kishte lënë një farë “shtegu” për grumbullimin e tyre, por gjithnjë duke shtuar se atëherë, edhe raportet e këtij grupi, që shkëputet nga skuadra në këtë periudhë themelore të përgatitjes, nuk do të jenë krejt si më parë.
Apeli i Likës - Pjesë e katërshes, të përzgjedhur për grumbullimin në Antalia, është edhe Gilman Lika, talenti shkodran, i cili pa as më të voglin ngurim duhet thënë se është bërë personazhi kryesor i këtyre ditëve, për ofertat që vijnë në drejtim të tij, por edhe për problematikën që e shoqëron në këtë lëvizje të mundshme. Gjithsesi, për Gilman Likën ky është rasti i parë që i jepet shansi për të qenë në kombëtaren “e madhe”, pasi në skuadrat e tjera përfaqësuese të moshave, deri në U21, ai i ka kaluar të gjitha. Ndaj dhe emocionet e Likës, janë më të mëdfha se të shokëve të tjerë kuqebku, përfshirë edhe Sukajn, që një rast të tillë e ka provuar më parë. “Me thënë të drejtën, kur më erdhi ftesa nga federata për t’u grumbulluar, ndieva gëzim të madh, pse jo edhe emocione, pasi ishte hera e parë që thirresha në këtë kombëtare, ka pa dyshim përbën njëvlerësim të veçantë për mua”, thotë Lika. “Ftesa ka ardhur në një moment tepër të volitshëm, pse jo, edhe përcaktues për fatim tim të mëtejshëm”, vijon Lika, i cili pretendon ta shfrytëzojë këtë grumbullim në shumë plane, jo vetëm për të bindur Hanin që ta ketë në vëmendje, por edhe për kontakte më të afërta me të interesuarit për transfertën e tij jashtë vendit.
Sot, vendimi për “katërshen” - Pasi kanë kryer dy seancat stërvitore të djeshme, njëra në sallë force dhe tjetra në fushën sportive të Shtojit, të cilat kanë qenë të fundit përpara nisjes për në Ulqin, futbollistët janë lajmëruar që sot paradite do të kenë një mbledhje, ndërsa për në orën 12:00 është planifikuar nisja për në Malin e Zi. Krahas të tjerave, thuhet se në këtë mbledhje do të vendoset për të lejuar, apo jo, katër futbollistët në grumbullimin e Antalias. Ndërkaq, Gilman Lika përdor “diplomacinë” përmes gazetës “Sport Ekspres”, duke i drejtuar një apel trajnerit të tij. Duke marrë parasysh rrethanat e parashtruara nga Lika, ky mesazh publik mund të bëjë efektin e duhur, ndoshta jo vetëm për të, por edhe për të tre kolegët e tjerë kuqeblu. “Me këtë mesazh në gazetën tuaj, nuk besoj se do të më keqkuptojë trajneri Josa, apo presidenti i Vllaznisë”, nënvizon Lika, duke theksuar respektin që ka për ta. “Pozicioni im dhe rrethanat ku ndodhem ma bëjnë imediate qënien time në këtë kombëtare, gjë që me mirëkuptimin e drejtuesve them se do ta realizoj” është shprehur optimist Lika. Duke përfunduar, në këmbim të asaj që e shqetëson dhe preokupon Josën me të drejtë, Lika thotë: “Drejtuesit duhet të jenë të bindur se korrektesa ime në përgatitjet në kombëtare do të jetë maksimale. Nëse tratativat e transfertës jashtë vendit mund të dështojnë, unë garantoj se do të bëj më të mirën për Vllazninë time deri në fund të sezonit”.