Lajme nga Liga Superiore
Moderators: GOLDIAN, vllaznia1919
-
- Tifoz nderi
- Skuadra: Ajax Vllaznia
Re: Lajme nga Liga Superiore
loro boriqi.
po ke me marr tjeter bame ik fushaj.
kam hall mos te na dalin ma i keq
po ke me marr tjeter bame ik fushaj.
kam hall mos te na dalin ma i keq
-
- Tifoz nderi
Vendos FSHF: Superliga me 12 ekipe, kampionati i ri nis më 23 gusht
Autori: editor
Data: 22/07/2009
Version Print
Kanë marrë fund shpresat e sportdashësve të katër skuadrave që në edicionin e shkuar zbritën nga superliga në kategorinë e parë. Nëse deri sot në mesditë, zërat “pro” dhe “kundër” ndryshimit të strukturës së kampionatit të ardhshëm, superliga, linin pak vend për të besuar se kjo gjë do të bëhej realitet, komiteti ekzekutiv ka vulosur gjithcka. Kërkesa e disa klubeve për ta bërë superligën me 16 skuadra sezonin e ri, ku të përfshiheshin edhe Partizani, Elbasani, Lushnja dhe Bylisi, që kishin zbritur një kategori më poshtë, nuk është marrë parasysh nga komiteti ekzekutiv, i cili, mesa duket, ka shkuar pas qëndrimit publik të presidentit Duka. Ky k fundit, në disa dalje mediatike të tij ka shprehur qartë pozicionin e tij për të mos k ndryshuar rregullat e lojës pas përfundimit të garës, por të zabtohet vetëm rregullorja, e cila, parashikon që ndryshime të këtij lloji të bëhen një edicion më parë. Që do të thotë se ndryshimi i strukturës së superligës në këto momente nuk mund të bëhet për sezonin që po troket, atë 2009-2010, por për tjetrin pauses, që starton pas një viti, sezonin 2010-2011. Po kështu, komiteti ka përcaktuar edhe datën e nisjes së kampionatit të 71-të kombëtar të futbollit, Superliga. 23 gushti do të shënojë rifillimin e garës kombëtare futbollistike në Shqipëri, me pjesën elitare të saj, superligën. Gjatë ditëve në vazhdim, në bazë të skemës paraprake, do të përcaktohet edhe kalendari përkatës, sipas datave dhe cifteve mes skuadrave. Kujtojmë se kampionati i 71-të kombëtar, Superliga, që do të nisë më 23 gusht 2009, nuk do të ketë pjesëmarrës në të skuadra me emër e traditë në futbollin shqiptar, si Partizani, Elbasani, por edhe Lushnja. Të tria këto skuadra, bashkë me Bylisin, ranë një kategori më poshtë, në të parën, ku do të luajnë sezonin e ri. Vendin e tyre në superligë e kanë zënë tashmë Skënderbeu, Laci, Kastrioti dhe për herë të parë në historinë e tij Gramozi i Ersekës.
Në mbledhjen e komitetit ekzekutiv, që mori këto vendime, ka munguar Mehdi Bushati, njëri prej 11 anëtarëve. Bushati e ka bërë publikisht të qartë mendimin e tij, teksa ka kërkuar ndryshimin e strukturës, në të mirë të futbollit, pasi një superligë pa Partizanin, Elbasanin dhe Lushnjën, tri skuadrat me tifozëritë të të shumta në numër, nuk do të kishte kuptim. Po kështu, Bushati ka nënvizuar faktin se me largimin e këtyre skuadrave nga superliga, do të minimizohen edhe mundësitë që talentet të trajtohen si duhet, profesionalisht, në klube me emër e me stafe teknike të kualifikuara. Ai ka pohuar se talentet e futbollit shqiptar nuk mund të dalin, ashtu si edhe në të shkuarën, në Lac, Krujë, Ersekë a gjetkë, por te Partizani, Elbasani, pse jo edhe te Lushnja. Por, një gjykim i tillë ka ndeshur në vendosmërinë absolute të presidentit të FSHF-së, Armand Duka, i cili ka qenë kundër ndryshimit të strukturës, madje, sikurse duket, ua ka imponuar qëndrimin e tij edhe anëtarëve të tjerë të komitetit ekzekutiv, të cilët nuk kanë marrë përsipër të jenë “zëra kundër”, ashtu si kolegu i tyre Mehdi Bushati. Gjithashtu, në mbledhje, për arsyet e tija personale, ka munguar edhe Kreshnik Cipi. Ky i fundit ka fituar tashmë mandatin e deputetit në Kuvendin e Shqipërisë, kështu që “de facto” i ka thënë lamtumirë angazhimeve të tija me futbollin. Merret vesh se edhe Mehdin Zhega, nuk ka qenë i pranishëm në mbledhje.
Autori: editor
Data: 22/07/2009
Version Print
Kanë marrë fund shpresat e sportdashësve të katër skuadrave që në edicionin e shkuar zbritën nga superliga në kategorinë e parë. Nëse deri sot në mesditë, zërat “pro” dhe “kundër” ndryshimit të strukturës së kampionatit të ardhshëm, superliga, linin pak vend për të besuar se kjo gjë do të bëhej realitet, komiteti ekzekutiv ka vulosur gjithcka. Kërkesa e disa klubeve për ta bërë superligën me 16 skuadra sezonin e ri, ku të përfshiheshin edhe Partizani, Elbasani, Lushnja dhe Bylisi, që kishin zbritur një kategori më poshtë, nuk është marrë parasysh nga komiteti ekzekutiv, i cili, mesa duket, ka shkuar pas qëndrimit publik të presidentit Duka. Ky k fundit, në disa dalje mediatike të tij ka shprehur qartë pozicionin e tij për të mos k ndryshuar rregullat e lojës pas përfundimit të garës, por të zabtohet vetëm rregullorja, e cila, parashikon që ndryshime të këtij lloji të bëhen një edicion më parë. Që do të thotë se ndryshimi i strukturës së superligës në këto momente nuk mund të bëhet për sezonin që po troket, atë 2009-2010, por për tjetrin pauses, që starton pas një viti, sezonin 2010-2011. Po kështu, komiteti ka përcaktuar edhe datën e nisjes së kampionatit të 71-të kombëtar të futbollit, Superliga. 23 gushti do të shënojë rifillimin e garës kombëtare futbollistike në Shqipëri, me pjesën elitare të saj, superligën. Gjatë ditëve në vazhdim, në bazë të skemës paraprake, do të përcaktohet edhe kalendari përkatës, sipas datave dhe cifteve mes skuadrave. Kujtojmë se kampionati i 71-të kombëtar, Superliga, që do të nisë më 23 gusht 2009, nuk do të ketë pjesëmarrës në të skuadra me emër e traditë në futbollin shqiptar, si Partizani, Elbasani, por edhe Lushnja. Të tria këto skuadra, bashkë me Bylisin, ranë një kategori më poshtë, në të parën, ku do të luajnë sezonin e ri. Vendin e tyre në superligë e kanë zënë tashmë Skënderbeu, Laci, Kastrioti dhe për herë të parë në historinë e tij Gramozi i Ersekës.
Në mbledhjen e komitetit ekzekutiv, që mori këto vendime, ka munguar Mehdi Bushati, njëri prej 11 anëtarëve. Bushati e ka bërë publikisht të qartë mendimin e tij, teksa ka kërkuar ndryshimin e strukturës, në të mirë të futbollit, pasi një superligë pa Partizanin, Elbasanin dhe Lushnjën, tri skuadrat me tifozëritë të të shumta në numër, nuk do të kishte kuptim. Po kështu, Bushati ka nënvizuar faktin se me largimin e këtyre skuadrave nga superliga, do të minimizohen edhe mundësitë që talentet të trajtohen si duhet, profesionalisht, në klube me emër e me stafe teknike të kualifikuara. Ai ka pohuar se talentet e futbollit shqiptar nuk mund të dalin, ashtu si edhe në të shkuarën, në Lac, Krujë, Ersekë a gjetkë, por te Partizani, Elbasani, pse jo edhe te Lushnja. Por, një gjykim i tillë ka ndeshur në vendosmërinë absolute të presidentit të FSHF-së, Armand Duka, i cili ka qenë kundër ndryshimit të strukturës, madje, sikurse duket, ua ka imponuar qëndrimin e tij edhe anëtarëve të tjerë të komitetit ekzekutiv, të cilët nuk kanë marrë përsipër të jenë “zëra kundër”, ashtu si kolegu i tyre Mehdi Bushati. Gjithashtu, në mbledhje, për arsyet e tija personale, ka munguar edhe Kreshnik Cipi. Ky i fundit ka fituar tashmë mandatin e deputetit në Kuvendin e Shqipërisë, kështu që “de facto” i ka thënë lamtumirë angazhimeve të tija me futbollin. Merret vesh se edhe Mehdin Zhega, nuk ka qenë i pranishëm në mbledhje.
-
- Tifoz nderi
Superliga, bien Partizani e Elbasani
22/07/2009 20:35
Partizani dhe Elbasani, dy skuadra me emer ne futbollin shqiptar, sezonin e ardhshem do te garojne ne kategorine e pare.
Keshtu ka vendosur perfundimisht komiteti ekzekutiv i Federates Shqiptare te Futbollit, i cili ka hedhur poshte kerkesat e disa klubeve per te ndryshuar strukturen e kampionatit per sezonin 2009-2010, qe do te rikthente keto dy skuadra ne Superlige.
Vitin e kaluar Partizani humbi ne ndeshjen play off me Kastriotin duke i dhene mundesine krutaneve te rikthehen pas nje viti ne Superlige, nderkohe qe Elbasani e mbylli ne vendin e fundit pas problemeve me presidentin dhe drejtuesit e klubit.
Komiteti ekzekutiv ka vendosur edhe disa ndryshime ne Rregulloren e Aktiviteteve Futbollistike Kombetare te propozuara ne takimin me klubet e Kategorise Superiore dhe Kategorise se Pare.
Sipas ketyre vendimeve, Superkupa e Shqiperise Tirana – Flamurtari do te zhvillohet me 16 gusht, 1 jave para fillimit te Superliges dhe 13 dite para startimit te kategorise se pare.
Finalja e Kupes se Shqiperise per sezonin 2009-2010 do te zhvillohet nje jave para perfundimit te kampionatit te Kategorise Superiore, nderkohe qe nje tjeter ndryshim ka qene dhe ajo e lejimit te lojtareve ne aktivizimin me shume se nje ekip ne Kupen e Shqiperise gjate te njejtit edicion, nje rregull ky qe sezonin e kaluar krijoi polemika ne gjysmefinalen Partizani–Flamurtari dhe Vllaznia–Dinamo
22/07/2009 20:35
Partizani dhe Elbasani, dy skuadra me emer ne futbollin shqiptar, sezonin e ardhshem do te garojne ne kategorine e pare.
Keshtu ka vendosur perfundimisht komiteti ekzekutiv i Federates Shqiptare te Futbollit, i cili ka hedhur poshte kerkesat e disa klubeve per te ndryshuar strukturen e kampionatit per sezonin 2009-2010, qe do te rikthente keto dy skuadra ne Superlige.
Vitin e kaluar Partizani humbi ne ndeshjen play off me Kastriotin duke i dhene mundesine krutaneve te rikthehen pas nje viti ne Superlige, nderkohe qe Elbasani e mbylli ne vendin e fundit pas problemeve me presidentin dhe drejtuesit e klubit.
Komiteti ekzekutiv ka vendosur edhe disa ndryshime ne Rregulloren e Aktiviteteve Futbollistike Kombetare te propozuara ne takimin me klubet e Kategorise Superiore dhe Kategorise se Pare.
Sipas ketyre vendimeve, Superkupa e Shqiperise Tirana – Flamurtari do te zhvillohet me 16 gusht, 1 jave para fillimit te Superliges dhe 13 dite para startimit te kategorise se pare.
Finalja e Kupes se Shqiperise per sezonin 2009-2010 do te zhvillohet nje jave para perfundimit te kampionatit te Kategorise Superiore, nderkohe qe nje tjeter ndryshim ka qene dhe ajo e lejimit te lojtareve ne aktivizimin me shume se nje ekip ne Kupen e Shqiperise gjate te njejtit edicion, nje rregull ky qe sezonin e kaluar krijoi polemika ne gjysmefinalen Partizani–Flamurtari dhe Vllaznia–Dinamo
-
- Tifoz nderi
Shqiperia per here te pare do te kete ne dispozicion edhe nje kombetare femijesh U15.
Federata Shqiptare e Futbollit ka menduar per nje seleksionim me te hershem te talenteve te futbollit shqiptar duke krijuar nje hallke te re te zinxhirit te ekipeve perfaqesuese. Seleksionimin e ketyre femijeve ia ka besuar yllit te futbollit shqiptar Sulejman Demollari, ish trajneri i Dinamos, Lushnjes dhe trajneri i fundit shqiptar qe ka drejtuar kombetaren A ne vitin 2002, tashme ngarkohet me detyren e zbulimit te talenteve.
“Eshte nje ekip qe formohet. Do vine edhe grupe te tjera qe eshte periudha e seleksionimit. Po shoh se ne te gjithe Shqiperine qe ka nje optimizem per tu afruar prane ekipit”, shprehet Demollari.
Qe prej me shume se nje muaji jane bere grumbullime dhe seleksionime nga te gjitha qytetet e vendit, deri ne perzgjedhjen e 40 lojtareve te cilet do te seleksionohen serish per formimin e nje grupi prej 20 futbollistesh.
“Ky ekip do t’u sherbeje me shume ekipeve te tjera kombetare. Megjithate eshte kenaqesi edhe te kualifikohesh pasi merr pjese ne lojerat e Singaporit ne gusht te 2010-es”, vijon trajneri.
Kjo do te jete dhe kombetarja e pare e 15 vjecareve e cila do te marre pjese ne Kampionatin Europian qe do te zhvillohen ne Nion te Zvicres ne vjeshten e ketij viti, ku padyshim ashtu si thote dhe vete Demollari, objektivi kryesor nuk do te mbetet vetem kualifikimi. Shqiperia ne Europianin U15 do te kete ne grup Malin e Zi, San Marinon dhe Lihteshtejnin.
Federata Shqiptare e Futbollit ka menduar per nje seleksionim me te hershem te talenteve te futbollit shqiptar duke krijuar nje hallke te re te zinxhirit te ekipeve perfaqesuese. Seleksionimin e ketyre femijeve ia ka besuar yllit te futbollit shqiptar Sulejman Demollari, ish trajneri i Dinamos, Lushnjes dhe trajneri i fundit shqiptar qe ka drejtuar kombetaren A ne vitin 2002, tashme ngarkohet me detyren e zbulimit te talenteve.
“Eshte nje ekip qe formohet. Do vine edhe grupe te tjera qe eshte periudha e seleksionimit. Po shoh se ne te gjithe Shqiperine qe ka nje optimizem per tu afruar prane ekipit”, shprehet Demollari.
Qe prej me shume se nje muaji jane bere grumbullime dhe seleksionime nga te gjitha qytetet e vendit, deri ne perzgjedhjen e 40 lojtareve te cilet do te seleksionohen serish per formimin e nje grupi prej 20 futbollistesh.
“Ky ekip do t’u sherbeje me shume ekipeve te tjera kombetare. Megjithate eshte kenaqesi edhe te kualifikohesh pasi merr pjese ne lojerat e Singaporit ne gusht te 2010-es”, vijon trajneri.
Kjo do te jete dhe kombetarja e pare e 15 vjecareve e cila do te marre pjese ne Kampionatin Europian qe do te zhvillohen ne Nion te Zvicres ne vjeshten e ketij viti, ku padyshim ashtu si thote dhe vete Demollari, objektivi kryesor nuk do te mbetet vetem kualifikimi. Shqiperia ne Europianin U15 do te kete ne grup Malin e Zi, San Marinon dhe Lihteshtejnin.
-
- Tifoz nderi
Agim Canaj, kandidat
për pankinën elbasanase
Vëmendja e drejtuesve të klubit fokusohet te ish-dinamoviti
Agim Canaj është
emri që lakohet
për të marrë
drejtimin e Elbasanit në Kategorinë
e Parë. Ish-trajneri i
Vllaznisë është pretendent
për të marrë në dorë drejtimin
e kësaj skuadre, ndonëse
qarkullojnë dhe emra të tjerë
në ambientin futbollistik elbasanas.
Trajneri i ri do të ketë
në staf dyshen aktuale Dosti-
Peqini, dy teknikë të cilët aktualisht
janë duke e stërvitur
Elbasanin prej dhjetë ditësh.
Për momentin, e rëndësishme
për verdheblutë është deklarata
e lëshuar nga tre aksionerët;
Laze, Bashkia Elbasan
dhe Çërraga: “Elbasani
do të jetë skuadër e fuqishme,
pavarësisht se në
cilën kategori do të luajë këtë
sezon”. Mesa duket ata do të
jenë shumë aktivë në financimin
e ekipit. Pritet që në ditët
në vijim të nisë nënshkrimi i
kontratave me disa lojtarë, të
cilët janë aktualisht pjesë e
Elbasanit. Ndërkaq do të nisin
bisedimet me disa lojtarë
të tjerë, që mund t’u bashkohen
verdhebluve në stërvitje
Luftëtari
Gjirokastritët të shqetësuar,
kalendari “i mban varur” stërvitjet
Futbollistët bluzinj duket se do të vazhdojnë të stërviten në
kodrat e Viroit edhe për disa ditë. Kjo lidhet me atë që ende
nuk ka dalë kalendari i sezonit të ri për Kategorinë e Parë.
“Kjo situatë, - shprehet kapiteni i Luftëtarit, Stoja, - e cila nuk
është e qartë për ne ekipet e së Parës, nuk shkon paralel me
programin stërvitor që stafi teknik ka projektuar me kohë. Kjo
i vë drejtuesit para vështirësisë për të detajuar gjithçka me
imtësi. Prandaj duhet që strukturat e FSHF-së të mos jenë të
vonuara në këtë pikë. Nga data e fillimit të sezonit varet dhe
ngarkesa në stërvitje. Për momentin nuk dimë nëse duhet të
marrim ngarkesë më të lartë fizike, apo të ndryshojmë programin
në vartësi të datës së fillimit të sezonit. T. Shehu
Pojani
Manoku e Myrtollari
kthehen në skuadër
Pojani duket se po kompletohet. Gjatë ditës së
djeshme kanë konfirmuar rikthimin e tyre në skuadër
Bledi Manoku, ish-kapiteni i skuadrës dhe Bledi Myrtollari,
që u larguan nga kjo skuadër së bashku me tetë
futbollistë të tjerë në janarin e vitit të kaluar. “Më vjen
mirë që u ktheva tek ish-skuadra ime. U largova në
mes të sezonit të kaluar, por nuk mund të zgjidhja
skuadër tjetër përveç Pojanit këtë sezon. Jam ndjerë
vërtet mirë me këtë skuadër dhe prandaj vendosa të
luaj sërish me të. Jam i bindur që Pojani i këtij viti do të
jetë edhe më i fortë se sezonet e kaluara”, thotë korçari
Bledi Myrtollari. Altin Reli
Maliqi
Olger Xhemo, “besniku”
i ekipit maliqar
Maliqarët vazhdojnë pushimet, ndërkohë që disa
lojtarëve u kanë ardhur oferta nga skuadra të tjerë.
Sidoqoftë trajneri Artur Hoxha ka konfirmuar se nuk
do të largohet asnjë futbollist nga ekipi dhe se do të
ketë vetëm afrime. Korçari Olger Xhemo thotë: “Pa diskutim
që në sezonin e ri do të rivesh vetëm fanellën e
Maliqit. Nuk kam mundur të dal më parë në stërvitje
për shkak të disa problemeve personale. Rifillimi i
seancave përgatitore do të më gjejë në fushë. Nuk e
mohoj që kam pasur edhe disa oferta të tjera nga ekipe
të ndryshme të Kategorisë së Dytë, por unë jam i vendosur
të mbroj ngjyrat e Maliqit”. Altin Reli
Elbasani/Pas vendimit të KE-së, nisin të ndërtojnë ekipin
Agim Canaj, kandidat
për pankinën elbasanase
ALDI KOZARIA
në ditët në vijim. E vetmja gjë
që mund të ndikonte disi tek
këto lëvizje, që pritet të ndodhin
në këtë skuadër, ishte
vendimi i Komitetit Ekzekutiv,
i cili nëse do të ishte në
favorin e verdhebluve, atëherë
sportdashësit elbasanas do të
shihnin një skuadër potente
në sezonin 2009-2010, gjithnjë
në Kategorinë Superiore.
Megjithatë, edhe në të Parën
pritet të formohet një Elbasan
i aftë për t’u ngjitur shpejt në
Superiore.
për pankinën elbasanase
Agim Canaj është
emri që lakohet
për të marrë
drejtimin e Elbasanit në Kategorinë
e Parë. Ish-trajneri i
Vllaznisë është pretendent
për të marrë në dorë drejtimin
e kësaj skuadre, ndonëse
qarkullojnë dhe emra të tjerë
në ambientin futbollistik elbasanas.
Trajneri i ri do të ketë
në staf dyshen aktuale Dosti-
Peqini, dy teknikë të cilët aktualisht
janë duke e stërvitur
Elbasanin prej dhjetë ditësh.
Për momentin, e rëndësishme
për verdheblutë është deklarata
e lëshuar nga tre aksionerët;
Laze, Bashkia Elbasan
dhe Çërraga: “Elbasani
do të jetë skuadër e fuqishme,
pavarësisht se në
cilën kategori do të luajë këtë
sezon”. Mesa duket ata do të
jenë shumë aktivë në financimin
e ekipit. Pritet që në ditët
në vijim të nisë nënshkrimi i
kontratave me disa lojtarë, të
cilët janë aktualisht pjesë e
Elbasanit. Ndërkaq do të nisin
bisedimet me disa lojtarë
të tjerë, që mund t’u bashkohen
verdhebluve në stërvitje
Luftëtari
Gjirokastritët të shqetësuar,
kalendari “i mban varur” stërvitjet
Futbollistët bluzinj duket se do të vazhdojnë të stërviten në
kodrat e Viroit edhe për disa ditë. Kjo lidhet me atë që ende
nuk ka dalë kalendari i sezonit të ri për Kategorinë e Parë.
“Kjo situatë, - shprehet kapiteni i Luftëtarit, Stoja, - e cila nuk
është e qartë për ne ekipet e së Parës, nuk shkon paralel me
programin stërvitor që stafi teknik ka projektuar me kohë. Kjo
i vë drejtuesit para vështirësisë për të detajuar gjithçka me
imtësi. Prandaj duhet që strukturat e FSHF-së të mos jenë të
vonuara në këtë pikë. Nga data e fillimit të sezonit varet dhe
ngarkesa në stërvitje. Për momentin nuk dimë nëse duhet të
marrim ngarkesë më të lartë fizike, apo të ndryshojmë programin
në vartësi të datës së fillimit të sezonit. T. Shehu
Pojani
Manoku e Myrtollari
kthehen në skuadër
Pojani duket se po kompletohet. Gjatë ditës së
djeshme kanë konfirmuar rikthimin e tyre në skuadër
Bledi Manoku, ish-kapiteni i skuadrës dhe Bledi Myrtollari,
që u larguan nga kjo skuadër së bashku me tetë
futbollistë të tjerë në janarin e vitit të kaluar. “Më vjen
mirë që u ktheva tek ish-skuadra ime. U largova në
mes të sezonit të kaluar, por nuk mund të zgjidhja
skuadër tjetër përveç Pojanit këtë sezon. Jam ndjerë
vërtet mirë me këtë skuadër dhe prandaj vendosa të
luaj sërish me të. Jam i bindur që Pojani i këtij viti do të
jetë edhe më i fortë se sezonet e kaluara”, thotë korçari
Bledi Myrtollari. Altin Reli
Maliqi
Olger Xhemo, “besniku”
i ekipit maliqar
Maliqarët vazhdojnë pushimet, ndërkohë që disa
lojtarëve u kanë ardhur oferta nga skuadra të tjerë.
Sidoqoftë trajneri Artur Hoxha ka konfirmuar se nuk
do të largohet asnjë futbollist nga ekipi dhe se do të
ketë vetëm afrime. Korçari Olger Xhemo thotë: “Pa diskutim
që në sezonin e ri do të rivesh vetëm fanellën e
Maliqit. Nuk kam mundur të dal më parë në stërvitje
për shkak të disa problemeve personale. Rifillimi i
seancave përgatitore do të më gjejë në fushë. Nuk e
mohoj që kam pasur edhe disa oferta të tjera nga ekipe
të ndryshme të Kategorisë së Dytë, por unë jam i vendosur
të mbroj ngjyrat e Maliqit”. Altin Reli
Elbasani/Pas vendimit të KE-së, nisin të ndërtojnë ekipin
Agim Canaj, kandidat
për pankinën elbasanase
ALDI KOZARIA
në ditët në vijim. E vetmja gjë
që mund të ndikonte disi tek
këto lëvizje, që pritet të ndodhin
në këtë skuadër, ishte
vendimi i Komitetit Ekzekutiv,
i cili nëse do të ishte në
favorin e verdhebluve, atëherë
sportdashësit elbasanas do të
shihnin një skuadër potente
në sezonin 2009-2010, gjithnjë
në Kategorinë Superiore.
Megjithatë, edhe në të Parën
pritet të formohet një Elbasan
i aftë për t’u ngjitur shpejt në
Superiore.
-
- Tifoz nderi
Xhani-lojtarëve: I gjeta paratë
25 Korrik Duket se te Partizani ka filluar të lëvizë diçka. Pas akordit me kompaninë sportive “Sportika” që do të sigurojë fanellat dhe veshjet sportive, tashmë vijnë premtime për para. Është vet presidenti Albert Xhani ai që u’a premton këtë futbollistëve të tij. Duket shumë i përkushtuar për të zgjidhur krizën financiare dhe qëndron gjithmonë pranë skuadrës. Ndjek seancat stërvitore dhe komunikon me lojtarët. Në një takim përpara dy ditësh, u ka thënë se shumë shpejt do të lidhë me ta kontratat pasi ka arritur të sigurojë financat e nevojshme për të ruajtur grupin në kampionatin e ardhshëm.
Lojtarët – Deri tani, asnjë prej atyre që kanë filluar seancat stëvitore me të kuqtë nuk janë largur nga skuadra e Partizanit. Vazhdojnë të përgatiten dhe te presin njëkohësisht zhvillime pozitive nga presidenti Xhani. Dhe ky i fundit e ka bërë premtimin e radhës duke u thënë futbollistëve se do të fillojë të lidhë kontratat pasi ka siguruar financat e duhur. Lojtarët nga ana e tyre vazhdojnë të shpresojnë se gjëat do të shkojnë pozitivisht duke parë edhe marrëveshjen e fundit mes kompanisë “Sportika” dhe klubit të kuq. Futbollistët shprehen se do të vazhdojnë të stërviten duke besuar se paratë nuk do të vonojnë për të ardhur.
Kompanitë – “Janë 2-3 kompani të mëdha, me të cilat jemi në bisedime për ti afruar te Partizani”. Kjo ishte deklarata e presidentit të kuq gjatë prezantimit të skuadrës tre javë më parë. Një prej tyre është afruar tashmë dhe bëhet fjalë për “Sportikan” e veshjeve sportive. Të tjerat ende nuk dihen, por një gjë është e sigurtë. Ato që do të vijnë, do të derdhin shuma financiare për të siguruar paratë e futbollistëve për sezonin e ardhshëm. Dhe sipas premtimit që Xhani u ka bërë lojtarëve dy ditë më parë, ka gjasa që këto kompani të jenë shumë afër akordit me 1-shin e kuq.
Prurjet – Megjithëse situata vazhdon të jetë e rëndë përsa i përket financave, priten që te të kuqtë të ketë afrime të tjera. Kështu, Rizvanolli do të fillojë stërvitjen me skuadrën e Partizanit, por që ende nuk ka vendosur nëse do të qëndrojë apo jo. Gjithashtu, pritet që këto ditë të zhvillohen bisedime me portierin maqedonas Suad Zendeli. Ky i fundit kërkon siguri financiare për të luajtur me të kuqtë. Në të kundërt, nuk pranon që të zhvillojë fare stërvitje. Nëse arrihet që të sigurohen financat, mësohet se gardiani maqedonas do të vijë që të luajë me “demat”.
25 Korrik Duket se te Partizani ka filluar të lëvizë diçka. Pas akordit me kompaninë sportive “Sportika” që do të sigurojë fanellat dhe veshjet sportive, tashmë vijnë premtime për para. Është vet presidenti Albert Xhani ai që u’a premton këtë futbollistëve të tij. Duket shumë i përkushtuar për të zgjidhur krizën financiare dhe qëndron gjithmonë pranë skuadrës. Ndjek seancat stërvitore dhe komunikon me lojtarët. Në një takim përpara dy ditësh, u ka thënë se shumë shpejt do të lidhë me ta kontratat pasi ka arritur të sigurojë financat e nevojshme për të ruajtur grupin në kampionatin e ardhshëm.
Lojtarët – Deri tani, asnjë prej atyre që kanë filluar seancat stëvitore me të kuqtë nuk janë largur nga skuadra e Partizanit. Vazhdojnë të përgatiten dhe te presin njëkohësisht zhvillime pozitive nga presidenti Xhani. Dhe ky i fundit e ka bërë premtimin e radhës duke u thënë futbollistëve se do të fillojë të lidhë kontratat pasi ka siguruar financat e duhur. Lojtarët nga ana e tyre vazhdojnë të shpresojnë se gjëat do të shkojnë pozitivisht duke parë edhe marrëveshjen e fundit mes kompanisë “Sportika” dhe klubit të kuq. Futbollistët shprehen se do të vazhdojnë të stërviten duke besuar se paratë nuk do të vonojnë për të ardhur.
Kompanitë – “Janë 2-3 kompani të mëdha, me të cilat jemi në bisedime për ti afruar te Partizani”. Kjo ishte deklarata e presidentit të kuq gjatë prezantimit të skuadrës tre javë më parë. Një prej tyre është afruar tashmë dhe bëhet fjalë për “Sportikan” e veshjeve sportive. Të tjerat ende nuk dihen, por një gjë është e sigurtë. Ato që do të vijnë, do të derdhin shuma financiare për të siguruar paratë e futbollistëve për sezonin e ardhshëm. Dhe sipas premtimit që Xhani u ka bërë lojtarëve dy ditë më parë, ka gjasa që këto kompani të jenë shumë afër akordit me 1-shin e kuq.
Prurjet – Megjithëse situata vazhdon të jetë e rëndë përsa i përket financave, priten që te të kuqtë të ketë afrime të tjera. Kështu, Rizvanolli do të fillojë stërvitjen me skuadrën e Partizanit, por që ende nuk ka vendosur nëse do të qëndrojë apo jo. Gjithashtu, pritet që këto ditë të zhvillohen bisedime me portierin maqedonas Suad Zendeli. Ky i fundit kërkon siguri financiare për të luajtur me të kuqtë. Në të kundërt, nuk pranon që të zhvillojë fare stërvitje. Nëse arrihet që të sigurohen financat, mësohet se gardiani maqedonas do të vijë që të luajë me “demat”.
-
- Tifoz nderi
a thu asht e vertete aaa?
un nuk e besoj
un nuk e besoj
-
- Tifoz nderi
Un se besoj se ka gjet pare xhani se ai kshtu thot tesh 1 vit
pa me duket ka pa at telenovelen e re( para nnga qielli)
-
- Tifoz nderi
Ujku wrote:Un se besoj se ka gjet pare xhani se ai kshtu thot tesh 1 vit
-
- Tifoz nderi
Xhani: Mblidhni Asamblene, nuk zbresim ne fushe
25/07/2009 08:50
Presidenti i Partizanit, Albert Xhani, ka kerkuar mbledhjen e menjehershme te Asamblese se Jashtezakonshme, ne te kundert kercenon se skuadra e tij nuk do te zbrese ne fushe per sezonin e ri.
Deklarata ka ardhur vetem pak dite pas vendimit te Komitetit Ekzekutiv ne FSHF, qe nuk pranoi ndryshimin e struktures se Superiores per zgjerimin e kampionatit me 16 ekipe, ne menyre qe Partizani, Elbasani, Lushnja e Bylis te mos binin nje kategori me poshte.
Por, ai mohon se ultimatumi ka lidhje me vendimin e KE-se. “Kerkojme zhvillimin e Asamblese se Jashtezakonshme: perveç Partizanit, ky eshte edhe qendrimi i disa klubeve te Kategorise se Pare dhe Superiores. Ne te kundert nuk zbresim ne fushe”, deklaroi Xhani.
“Arsyet jane problematika e madhe qe ka futbolli shqiptar: siguria, ndershmeria, por edhe infrastruktura”.
25/07/2009 08:50
Presidenti i Partizanit, Albert Xhani, ka kerkuar mbledhjen e menjehershme te Asamblese se Jashtezakonshme, ne te kundert kercenon se skuadra e tij nuk do te zbrese ne fushe per sezonin e ri.
Deklarata ka ardhur vetem pak dite pas vendimit te Komitetit Ekzekutiv ne FSHF, qe nuk pranoi ndryshimin e struktures se Superiores per zgjerimin e kampionatit me 16 ekipe, ne menyre qe Partizani, Elbasani, Lushnja e Bylis te mos binin nje kategori me poshte.
Por, ai mohon se ultimatumi ka lidhje me vendimin e KE-se. “Kerkojme zhvillimin e Asamblese se Jashtezakonshme: perveç Partizanit, ky eshte edhe qendrimi i disa klubeve te Kategorise se Pare dhe Superiores. Ne te kundert nuk zbresim ne fushe”, deklaroi Xhani.
“Arsyet jane problematika e madhe qe ka futbolli shqiptar: siguria, ndershmeria, por edhe infrastruktura”.
-
- Tifoz nderi
Kushta: Humbja, njolle per fanellen e Flamurtarit
25/07/2009 08:45
Humbja 8-1 e Flamurtarit ne Skoci ndaj Madheruell ka shokuar te gjithe shqiptaret. Por ata qe e kane perjetuar me keq nje gje te tille jane pikerisht figurat e njohura qe kjo skuader ka nxjerre nder vite.
Nje nder ta, i mirenjohuri Sokol Kushta, njekohesisht dhe ish-futbollist i Kombetares, thekson se “fajin e ka moduli i perdorur nga trajneri per t’u perballur me skocezet ne fushen e tyre”.
Kushta, nje prej futbollisteve te brezit te arte te Flamurtarit, nuk arrin as ta konceptoje idene e shitjes se nje ndeshjeje futbolli. Megjithate, ai nenvizon se “rezultati i takimit te djeshem i ka vene nje njolle Flamurtarit qe do ta ndjeke gjate ne histori”.
Sipas tij, ekipet shqiptare duhet t’u nenshtrohen analizave te thella teknike dhe FSHF-ja te mbaje statistikat e performances se futbollisteve, apo siç quheshin dikur
25/07/2009 08:45
Humbja 8-1 e Flamurtarit ne Skoci ndaj Madheruell ka shokuar te gjithe shqiptaret. Por ata qe e kane perjetuar me keq nje gje te tille jane pikerisht figurat e njohura qe kjo skuader ka nxjerre nder vite.
Nje nder ta, i mirenjohuri Sokol Kushta, njekohesisht dhe ish-futbollist i Kombetares, thekson se “fajin e ka moduli i perdorur nga trajneri per t’u perballur me skocezet ne fushen e tyre”.
Kushta, nje prej futbollisteve te brezit te arte te Flamurtarit, nuk arrin as ta konceptoje idene e shitjes se nje ndeshjeje futbolli. Megjithate, ai nenvizon se “rezultati i takimit te djeshem i ka vene nje njolle Flamurtarit qe do ta ndjeke gjate ne histori”.
Sipas tij, ekipet shqiptare duhet t’u nenshtrohen analizave te thella teknike dhe FSHF-ja te mbaje statistikat e performances se futbollisteve, apo siç quheshin dikur
-
- Tifoz nderi
Humbja e thellë 4-0 ndaj Stabekut ka sjellë dyshime te drejtuesit e skuadrës kryeqytetase
Bardheblutë, nisin dyshimet për trukim
Që pas ndeshjes në fakt pati sinjale
nga vetë drejtuesit që diçka
nuk ka shkuar me ekipin dhe se
shumë lojtarët ishin përfshirë sipas
tyre në “skenarin” e lënies së
ndeshjes. Pavarësisht se asgjë
deri tani nuk është provuar dhe
për më tepër nuk ka një deklarim
zyrtar në lidhje me këtë problem,
në radhët e klubit, të drejtuesve,
por edhe dashamirësve ka nisur
një proces hetimi i brendshëm, që
tenton të nxjerrë elementëtpërgjegjës. Referuar atyre pak të
dhënave të marra nga pjesëtarë të
delegacionit që ishte në Norvegji me
ekipin, mësojmë se janë artikuluar
akuzat për një mori elementesh, të
cilët nuk kanë vrapuar në fushë sa
duhet dhe nuk janë impenjuar në
duelin me kundërshtarët deri në kapacitetet
që mbartnin. Në fakt, një
akuzë e tillë nuk ka qenë e drejtpërdrejtë,
por me kalimin e ditëve kjo
çështje mund të dalë në plan të
parë, sepse pritet fillimisht të kthehet
në kryeqytet trajneri Ilija
Lonçareviç, që do të ketë një takim
kokë më kokë me donatorin Halili.
Mundet që edhe vetë trajneri të ketë
pikasur diçka që nuk shkonte dhe
burimet theksojnë se ai më shumë
sesa nga humbja, ka shfaqur mërzitjen
e tij pikërisht nga fakti se grupi
nuk është përpjekur sa duhet në
fushë dhe është treguar “bujar” me
kundërshtarin, të cilit i lejoi hapësira
për të sulmuar e për të shënuar,
gjë që shkaktoi dhe këtë humbje
të thellë. Cilët janë bardheblutë që
trukuan ndeshjen? Kjo është tashmë
kryefjala e ditës në kampin bardheblu,
ndërkohë që pas ardhjes së
trajnerit dhe takimit të përbashkët
me sponsorin dhe drejtuesit e klubit,
do të rishihet edhe një herë kaseta
e ndeshjes për të parë se cilët
ishin ata që sollën këtë zhgënjim të
madh të kampiones sonë. Sigurisht,
asnjë akuzë deri tani nuk është
ngritur në nivel zyrtar, pasi të gjithë
po mbledhin informacionet dhe po
hetojnë grupin, për të dalë ndoshta
nga fundi i javës së ardhshme në
konkluzione konkrete në lidhje me
këtë çështje. Katër gola në një sfidë
përballë Stabekut, që militonte për
herë të parë në Ligën e Kampioneve,
nuk janë pësuar nga 24-herë
kampionët në dekadën e fundit në
kompeticionet evropiane. Ajo që ka
rëndësi të thuhet, ka të bëjë me faktin
se bardheblutë akuzohen për
trukim, por kjo gjë nuk është bërë
zyrtare nga klubi.
Bardheblutë, nisin dyshimet për trukim
Që pas ndeshjes në fakt pati sinjale
nga vetë drejtuesit që diçka
nuk ka shkuar me ekipin dhe se
shumë lojtarët ishin përfshirë sipas
tyre në “skenarin” e lënies së
ndeshjes. Pavarësisht se asgjë
deri tani nuk është provuar dhe
për më tepër nuk ka një deklarim
zyrtar në lidhje me këtë problem,
në radhët e klubit, të drejtuesve,
por edhe dashamirësve ka nisur
një proces hetimi i brendshëm, që
tenton të nxjerrë elementëtpërgjegjës. Referuar atyre pak të
dhënave të marra nga pjesëtarë të
delegacionit që ishte në Norvegji me
ekipin, mësojmë se janë artikuluar
akuzat për një mori elementesh, të
cilët nuk kanë vrapuar në fushë sa
duhet dhe nuk janë impenjuar në
duelin me kundërshtarët deri në kapacitetet
që mbartnin. Në fakt, një
akuzë e tillë nuk ka qenë e drejtpërdrejtë,
por me kalimin e ditëve kjo
çështje mund të dalë në plan të
parë, sepse pritet fillimisht të kthehet
në kryeqytet trajneri Ilija
Lonçareviç, që do të ketë një takim
kokë më kokë me donatorin Halili.
Mundet që edhe vetë trajneri të ketë
pikasur diçka që nuk shkonte dhe
burimet theksojnë se ai më shumë
sesa nga humbja, ka shfaqur mërzitjen
e tij pikërisht nga fakti se grupi
nuk është përpjekur sa duhet në
fushë dhe është treguar “bujar” me
kundërshtarin, të cilit i lejoi hapësira
për të sulmuar e për të shënuar,
gjë që shkaktoi dhe këtë humbje
të thellë. Cilët janë bardheblutë që
trukuan ndeshjen? Kjo është tashmë
kryefjala e ditës në kampin bardheblu,
ndërkohë që pas ardhjes së
trajnerit dhe takimit të përbashkët
me sponsorin dhe drejtuesit e klubit,
do të rishihet edhe një herë kaseta
e ndeshjes për të parë se cilët
ishin ata që sollën këtë zhgënjim të
madh të kampiones sonë. Sigurisht,
asnjë akuzë deri tani nuk është
ngritur në nivel zyrtar, pasi të gjithë
po mbledhin informacionet dhe po
hetojnë grupin, për të dalë ndoshta
nga fundi i javës së ardhshme në
konkluzione konkrete në lidhje me
këtë çështje. Katër gola në një sfidë
përballë Stabekut, që militonte për
herë të parë në Ligën e Kampioneve,
nuk janë pësuar nga 24-herë
kampionët në dekadën e fundit në
kompeticionet evropiane. Ajo që ka
rëndësi të thuhet, ka të bëjë me faktin
se bardheblutë akuzohen për
trukim, por kjo gjë nuk është bërë
zyrtare nga klubi.
-
- Tifoz nderi
Pritet furtunë largimesh te Tirana
Një pjesë e konsiderueshme e grupit s’ka bindur e për pasojë do të afrohen lojtarë të tjerë
Përgatitet në fshehtësi lista e lojtarëve që do largohen nga ekipi brenda pak ditësh
Qetësia për Tiranën
do të zgjasë
shumë pak, deri
në mesin e javës
tjetër. Kjo, pasi është projektuar
tashmë një listë lojtarësh
që nuk janë më në planet e
Tiranës e kësisoj ata do të
largohen. Në të vërtetë numri
mbetet i paqartë, sepse po
studiohet kapaciteti i secilit
lojtar dhe harmonia që krijon
ai me grupin në aspektin
profesionalo-taktik. Pasi
ka humbur thellësisht ndaj
Stabekut dhe është eliminuar
nga Liga e Kampioneve,
te Tirana pritet të nisë shumë
shpejt furtuna që do të sjellë
jo vetëm largimet, por do t’u
hapë rrugë afrimeve të reja,
që synojnë të kompletojnë
grupin për kampionatin e
ardhshëm. Emrat e atyre që
do të largohen, do të mësohen
hap pas hapi javën
tjetër, teksa burimet shprehen
paraprakisht se në këtë
listë përfshihen dhe emra të
njohur që kanë luajtur për
disa sezone me Tiranën. Në
fakt, e vërteta është se shumë
lojtarë e kanë kuptuar
“skemën” dhe pak janë interesuar
për ambiciet e saj në
Champions. Mungonin kontratat
dhe kjo nuk shihej si
një konflikt në raportet sponsor-
klub, por si një presion
ndaj lojtarëve, të cilët edhe
vetë kanë filluar të kontaktojnë
e të mbajnë lidhje me
drejtues skuadrash të tjera.
Me shumë gjasë, nga Tirana
e tanishme do të mbeten
shumë pak elementë, kryesisht
ata që kanë kontratë
afatgjatë (Muzaka, Osmani,
si dhe të rinjtë që mund të
huazohen tek ekipet e tjera),
ndërsa pasiguria prek kryesisht
lojtarët që u ka mbaruar
kontrata dhe presin të
rinovojnë. Por fjala e fundit i
takon Lonçareviçit, që gjithashtu
ka theksuar shpesh
nëpër dhëmbë se realiteti që
ka gjetur te Tirana nuk i korrespondon
me imazhin që ai
kishte krijuar për 24-herë kampionen
shqiptare, duke
shprehur pakënaqësinë e tij
për mospasjen e elementëve
cilësorë. Në fakt, tekniku
nuk ka deklaruar ndonjëherë
se nuk i pëlqejnë
lojtarët, madje me sa kuptohet
nuk do as që të ketë largime,
por ai insiston që në
skuadër duhet të bëhen afrime
të tjera cilësore, duke
dëshiruar një skuadër të
plotë. Donatori Halili po
ashtu nuk është shprehur
shumë së fundmi dhe heshtja
e tij tregon qartë pakënaqësi
ndaj ekipit. Sponsori është
në periudhë meditimi në këtë
aspekt dhe mesjavën e ardhshme
do ta ketë marrë përfundimisht
vendimin për të bërë
katharsisin, një proces që
nga të gjithë tashmë shihet si
i nevojshëm. Takimi midis
Halilit, Lonçareviçit dhe shefit
të klubit, Dimraj, do të bëhet
pas kthimit të teknikut nga
Kroacia, teksa pranohet gjerësisht
se asnjë vendim themelor
nuk do të merret pa rënë
dakord të gjitha palët. Afrimi
i Galit, Mohelebit apo ndonjë
tjetri nuk e ka zgjidhur
problemin te Tirana, ndërkohë
që largimet vijnë si pasojë
e mosfunksionimit të ekipit
në Champions, por edhe për
probleme të tjera në raportet
që kanë drejtuesit me lojtarët.
Si përfundim, largimet janë
të pashmangshme dhe tashmë
pritet të mësohen vetëm
emrat e atyre që nuk do të
jenë më pjesë e Tiranës sezonin
e ardhshëm. Deri tani
janë larguar nga bardheblutë
Agolli, Pezo dhe Deliallisi
Një pjesë e konsiderueshme e grupit s’ka bindur e për pasojë do të afrohen lojtarë të tjerë
Përgatitet në fshehtësi lista e lojtarëve që do largohen nga ekipi brenda pak ditësh
Qetësia për Tiranën
do të zgjasë
shumë pak, deri
në mesin e javës
tjetër. Kjo, pasi është projektuar
tashmë një listë lojtarësh
që nuk janë më në planet e
Tiranës e kësisoj ata do të
largohen. Në të vërtetë numri
mbetet i paqartë, sepse po
studiohet kapaciteti i secilit
lojtar dhe harmonia që krijon
ai me grupin në aspektin
profesionalo-taktik. Pasi
ka humbur thellësisht ndaj
Stabekut dhe është eliminuar
nga Liga e Kampioneve,
te Tirana pritet të nisë shumë
shpejt furtuna që do të sjellë
jo vetëm largimet, por do t’u
hapë rrugë afrimeve të reja,
që synojnë të kompletojnë
grupin për kampionatin e
ardhshëm. Emrat e atyre që
do të largohen, do të mësohen
hap pas hapi javën
tjetër, teksa burimet shprehen
paraprakisht se në këtë
listë përfshihen dhe emra të
njohur që kanë luajtur për
disa sezone me Tiranën. Në
fakt, e vërteta është se shumë
lojtarë e kanë kuptuar
“skemën” dhe pak janë interesuar
për ambiciet e saj në
Champions. Mungonin kontratat
dhe kjo nuk shihej si
një konflikt në raportet sponsor-
klub, por si një presion
ndaj lojtarëve, të cilët edhe
vetë kanë filluar të kontaktojnë
e të mbajnë lidhje me
drejtues skuadrash të tjera.
Me shumë gjasë, nga Tirana
e tanishme do të mbeten
shumë pak elementë, kryesisht
ata që kanë kontratë
afatgjatë (Muzaka, Osmani,
si dhe të rinjtë që mund të
huazohen tek ekipet e tjera),
ndërsa pasiguria prek kryesisht
lojtarët që u ka mbaruar
kontrata dhe presin të
rinovojnë. Por fjala e fundit i
takon Lonçareviçit, që gjithashtu
ka theksuar shpesh
nëpër dhëmbë se realiteti që
ka gjetur te Tirana nuk i korrespondon
me imazhin që ai
kishte krijuar për 24-herë kampionen
shqiptare, duke
shprehur pakënaqësinë e tij
për mospasjen e elementëve
cilësorë. Në fakt, tekniku
nuk ka deklaruar ndonjëherë
se nuk i pëlqejnë
lojtarët, madje me sa kuptohet
nuk do as që të ketë largime,
por ai insiston që në
skuadër duhet të bëhen afrime
të tjera cilësore, duke
dëshiruar një skuadër të
plotë. Donatori Halili po
ashtu nuk është shprehur
shumë së fundmi dhe heshtja
e tij tregon qartë pakënaqësi
ndaj ekipit. Sponsori është
në periudhë meditimi në këtë
aspekt dhe mesjavën e ardhshme
do ta ketë marrë përfundimisht
vendimin për të bërë
katharsisin, një proces që
nga të gjithë tashmë shihet si
i nevojshëm. Takimi midis
Halilit, Lonçareviçit dhe shefit
të klubit, Dimraj, do të bëhet
pas kthimit të teknikut nga
Kroacia, teksa pranohet gjerësisht
se asnjë vendim themelor
nuk do të merret pa rënë
dakord të gjitha palët. Afrimi
i Galit, Mohelebit apo ndonjë
tjetri nuk e ka zgjidhur
problemin te Tirana, ndërkohë
që largimet vijnë si pasojë
e mosfunksionimit të ekipit
në Champions, por edhe për
probleme të tjera në raportet
që kanë drejtuesit me lojtarët.
Si përfundim, largimet janë
të pashmangshme dhe tashmë
pritet të mësohen vetëm
emrat e atyre që nuk do të
jenë më pjesë e Tiranës sezonin
e ardhshëm. Deri tani
janë larguar nga bardheblutë
Agolli, Pezo dhe Deliallisi
-
- Tifoz nderi
Tifozët skocezë: Pamë
estradë me Flamurtarin
8 gola në portën e Moçkës dhe festa ka kaluar në humor
Fansat e Madhëruellit s’kanë parë kundërshtar kaq të dobët
“Tifozët e Madhërue
llit kanë parë estradë
mbrëmjen e së
enjtes, ndërsa skocezët kanë
zhvilluar ndeshjen e tyre më
të mirë të viteve të fundit. Gola
me shumicë, si edhe një lojë
që ka dëfryer tifozët,
Madhëruelli kishte kohë që
nuk kishte zhvilluar”. Ky ka
qenë rrëfimi i parë i kryetifozit
të Madhëruellit, Xhim, i cili
ka folur përmes kryetarit të tifozëve
të Flamurtarit, Agim
Sinani. Ky i fundit një bisedë
të tillë e kishte zhvilluar në
telefon. Ndërkaq Sinani kishte
gjetur të tjera mënyra për të
shmangur dhimbjen që vinte
nga kjo humbje e turpshme
dhe e thellë e Flamurtarit. Në
fakt, kryetifozi i Flamurtarit,
Agim Sinani, kishte mbetur
në Vlorë dhe, në pamundësi
për të parë takimin e nga kurioziteti
për të mësuar më
shumë rreth asaj që kishte
ndodhur në Skoci me kuqezinjtë,
ka gjetur këtë mënyrë
për t’u informuar. “Nuk
kishim parë lojë kaq të bukur,
ndërsa Madhëruelli nuk
kishte marrë ndonjëherë një
rezultat kaq të thellë në Kupat
e Evropës. Flamurtari rezistoi
vetëm 15 minuta përballë
skuadrës sonë, pastaj është
dorëzuar pa kushte. Nuk besoja
që skuadra, e cila na shkaktoi
humbjen në Vlorë, të
shndërrohej inekzistente pas
pësimit të golit të parë. Një
skuadër pa forcë, pa vullnet
dhe pa dëshirë për të luajtur.
Kjo ishte pamja që ka shoqëruar
Flamurtarin në mbrëmjen e
‘ferrit’ në Madhëruell. Ne jemi
dëfryer dhe kemi mbështetur
skuadrën tonë, e cila na dhuronte
vetëm kënaqësi gjatë
gjithë takimit. Më vjen keq për
tifozët kuqezi, të cilët ishin të
shumtë në fillim. Por kur golat
po hynin njëri pas tjetrit
në portën e Flamurtarit, ata
nisën të iknin dhe në fund
mbetën vetëm 60”, ka thënë
kryetifozi i Madhëruellit,
Xhim, i cili nuk e kishte marrë
ende dhuratën e kryetifozit
të Flamurtarit, Sinani.
Rezultati dhe humbja e
thellë 8-1 ka shokuar pa
masë vlonjatët. “Do të shkoj
ta marr në klub dhe do ta ruaj
si shenjë e fitores më të thellë
të Madhëruellit ndaj Flamurtarit”,
ka përfunduar
skocezi, kurse vendësit kanë
qeshur me vlonjatët.
Tifozët vlonjatë, në
garë për golin e radhës
Tifozët e Flamurtarit kanë
qenë në garë me njëri-tjetrin
për të lajmëruar golin e radhës
të pësuar nga vlonjatët, ndërsa
nga mungesa e ndeshjes në
TV, ata kanë shkuar nëpër
qendra interneti. Në të vërtetë
tifozeria vlonjate është më e
zhgënjyera, sepse Flamurtari
ka demonstruar se është
një skuadër pa përvojë në
arenën ndërkombëtare
estradë me Flamurtarin
8 gola në portën e Moçkës dhe festa ka kaluar në humor
Fansat e Madhëruellit s’kanë parë kundërshtar kaq të dobët
“Tifozët e Madhërue
llit kanë parë estradë
mbrëmjen e së
enjtes, ndërsa skocezët kanë
zhvilluar ndeshjen e tyre më
të mirë të viteve të fundit. Gola
me shumicë, si edhe një lojë
që ka dëfryer tifozët,
Madhëruelli kishte kohë që
nuk kishte zhvilluar”. Ky ka
qenë rrëfimi i parë i kryetifozit
të Madhëruellit, Xhim, i cili
ka folur përmes kryetarit të tifozëve
të Flamurtarit, Agim
Sinani. Ky i fundit një bisedë
të tillë e kishte zhvilluar në
telefon. Ndërkaq Sinani kishte
gjetur të tjera mënyra për të
shmangur dhimbjen që vinte
nga kjo humbje e turpshme
dhe e thellë e Flamurtarit. Në
fakt, kryetifozi i Flamurtarit,
Agim Sinani, kishte mbetur
në Vlorë dhe, në pamundësi
për të parë takimin e nga kurioziteti
për të mësuar më
shumë rreth asaj që kishte
ndodhur në Skoci me kuqezinjtë,
ka gjetur këtë mënyrë
për t’u informuar. “Nuk
kishim parë lojë kaq të bukur,
ndërsa Madhëruelli nuk
kishte marrë ndonjëherë një
rezultat kaq të thellë në Kupat
e Evropës. Flamurtari rezistoi
vetëm 15 minuta përballë
skuadrës sonë, pastaj është
dorëzuar pa kushte. Nuk besoja
që skuadra, e cila na shkaktoi
humbjen në Vlorë, të
shndërrohej inekzistente pas
pësimit të golit të parë. Një
skuadër pa forcë, pa vullnet
dhe pa dëshirë për të luajtur.
Kjo ishte pamja që ka shoqëruar
Flamurtarin në mbrëmjen e
‘ferrit’ në Madhëruell. Ne jemi
dëfryer dhe kemi mbështetur
skuadrën tonë, e cila na dhuronte
vetëm kënaqësi gjatë
gjithë takimit. Më vjen keq për
tifozët kuqezi, të cilët ishin të
shumtë në fillim. Por kur golat
po hynin njëri pas tjetrit
në portën e Flamurtarit, ata
nisën të iknin dhe në fund
mbetën vetëm 60”, ka thënë
kryetifozi i Madhëruellit,
Xhim, i cili nuk e kishte marrë
ende dhuratën e kryetifozit
të Flamurtarit, Sinani.
Rezultati dhe humbja e
thellë 8-1 ka shokuar pa
masë vlonjatët. “Do të shkoj
ta marr në klub dhe do ta ruaj
si shenjë e fitores më të thellë
të Madhëruellit ndaj Flamurtarit”,
ka përfunduar
skocezi, kurse vendësit kanë
qeshur me vlonjatët.
Tifozët vlonjatë, në
garë për golin e radhës
Tifozët e Flamurtarit kanë
qenë në garë me njëri-tjetrin
për të lajmëruar golin e radhës
të pësuar nga vlonjatët, ndërsa
nga mungesa e ndeshjes në
TV, ata kanë shkuar nëpër
qendra interneti. Në të vërtetë
tifozeria vlonjate është më e
zhgënjyera, sepse Flamurtari
ka demonstruar se është
një skuadër pa përvojë në
arenën ndërkombëtare
-
- Administrator
xhani flet per ndershmeri e per inrastrukture......
jeni ju presidentat qi shitni ndeshje mor pleh e ti e ke pranu edhe vete. e partizani nuk ka fushe ku me u stervite se ti nuk pagune qerane.
njerz t'pa ftyr. t'pakten t'rrine urte e mos t'llapin me goje
jeni ju presidentat qi shitni ndeshje mor pleh e ti e ke pranu edhe vete. e partizani nuk ka fushe ku me u stervite se ti nuk pagune qerane.
njerz t'pa ftyr. t'pakten t'rrine urte e mos t'llapin me goje
-
- Administrator
Skandali, në Norvegji me fanellat e “Beach Volley”
Xhafaj: Bluza ndaj Stabekut, një turp
Vlonjati rrëfen skandalin mbi uniformat e volejbollit
Thatë më parë se pati
mangësi në organizim, mos
është ky një justifikim për të
hedhur fajin gjetkë?
Jo, nuk është largim i fajit
nga vetvetja. Ne kemi marrë
përgjegjësitë tona për humbjen.
E kemi pranuar atë, pasi
kundërshtari, falë avantazheve
që dihen tashmë, e
meritoi fitoren. Por klubi
mban përgjegjësi për imazhin
skandaloz që përcollëm me
fanellën që kishim veshur.
Një turp i vërtetë.
Është fjala për bluzat që
përmendi dhe kapiteni Muka
dy ditë më parë, apo jo?
Pikërisht. Do ta cilësoja një
skandal, një turp i madh për
klubin e Tiranës dhe prezantimin
e futbollit shqiptar në
Evropë. Si mund të luajë në
fushë skuadra 24 herë kampione
e Shqipërisë në një ndeshje
të rëndësishme ndërkombëtare
me një bluzë volejbolli, ku ishin
stampuar shenjat e volejbollit
të plazhit. Një uniformë jo
vetëm skandaloze si dizajn, por
edhe e sikletshme dhe aspak
profesionale për sportistin. Ju
nuk e besoni që lojtarët kanë
përdorur gërshërët për të hequr
nga bluza mbishkrimet “volley
beach”. Turp për drejtuesit
e klubit, që duhet të marrin
përsipër përgjegjësitë për këtë
ndodhi të pazakontë. Aq më
tepër për Tiranën, skuadra që
pretendohet të jetë imazhi i futbollit
shqiptar në botë. Kjo që
përjetuam me fanellën qe një
njollë e madhe negative për
ne. Shefi i klubit të përgjigjet
për këtë, pasi po e katandis
klubin në pikë të hallit.
Gjithsesi, akuzat nuk
kanë qenë zyrtare, por ndihen
kudo, pse ndodh kjo,
veçanërisht me Tiranën?
Skuadra që ne patëm sezonin
e kaluar, kishte elementët më
të mirë të kampionatit, pa pikë
dyshimi. Vetëm për këtë
skuadër nuk mund të thuhet një
fjalë e keqe. Por me sa kuptoj unë,
në Shqipëri është bërë e modës
që për çdo humbje të akuzohet
ekipi se ka shitur ndeshjen. Ka
mosbesim të tepruar dhe këto
akuza, që nuk përkojnë aspak
me realitetin, e dëmtojnë futbollin.
Nga Tirana pritet gjithnjë fitorja
dhe kur ajo humbet një
ndeshje, menjëherë do gjendet
dikush që ta akuzojë për trukim
e gjëra të këtilla. Si duket, ende
nuk po dalim nga ky ngërç, pasi
një fenomen i tillë ka ndodhur
shpesh edhe me Kombëtaren.
Nuk është aspak gjë e mirë.
Thatë më parë se pati
hedhur fajin gjetkë?
E kemi pranuar atë, pasi
që dihen tashmë, e
Një turp i vërtetë.
dy ditë më parë, apo jo?
e futbollit shqiptar në
shqiptar në botë. Kjo që
Gjithsesi, akuzat nuk
kudo, pse ndodh kjo,
veçanërisht me Tiranën?
dyshimi. Vetëm për këtë
dhe kur ajo humbet një
-
- Administrator
edhe jena tu fole oer ekipin ma te pasun shqiptar. kuku sa mrapa jena. mendej çuditena se hajm gola shum ne europe
-
- Fanatics
Mazalla se na urut!!! Boni sikur se keni mor vesh!
Hiku Xhafa ke Besa kshu qi kom hap deren pres vizita per urim!
Hiku Xhafa ke Besa kshu qi kom hap deren pres vizita per urim!
NUK KA MO KAMPIONATE
AS KUPA REPUBLIKE
HIKU, HIKU KOHA E BYROS POLITIKE
(per dinamon, partizonin)
AS KUPA REPUBLIKE
HIKU, HIKU KOHA E BYROS POLITIKE
(per dinamon, partizonin)
-
- Tifoz nderi
- Skuadra: vllaznia
Tash gjithsekush ka me than menimin e vet. Por kur thue qi duhet superlige me 8 ekipe, duhet me pranue e me pyt vedin se a ka Shqipnia nivel superliget???Gledi wrote:UN them qe superliga te behet vetem me 8 skuadra se kjo e ngrit "talent poolin" e kampionatit ton.
Vllaznia ne zemer
-
- Tifoz nderi
Kjo esht me qesh lopa jo ma njerzit e futbollitSkodrinon wrote:Skandali, në Norvegji me fanellat e “Beach Volley”
Thatë më parë se pati
hedhur fajin gjetkë?
E kemi pranuar atë, pasi
që dihen tashmë, e
Një turp i vërtetë.
dy ditë më parë, apo jo?
e futbollit shqiptar në
shqiptar në botë. Kjo që
Gjithsesi, akuzat nuk
kudo, pse ndodh kjo,
veçanërisht me Tiranën?
dyshimi. Vetëm për këtë
dhe kur ajo humbet një
shkon tr ekipi kampion i shqipris e del ne fush me fanela volibolli
e dalin tv-te ena cajn vesht tirana esht ekip milionersh
ku ku per ta po qesh bota me ta
jo per humbjen por se s'din as me cfar fanelal luhet futboll
na moren ftyren vec me vjedh neshjet ne shqipri din se per tjeter gja s'jan.